Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 5:15 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Obilniny, strukoviny ale aj oriešky majú ten "problém", že obsahujú kyselinu fytovú ( fytáty ), ktorá sa viaže na vápnik, železo, zinok atď.... dá sa tomu predísť namáčaním, ktoré samo o sebe ale nie je nejak extra účinné ( na druhej strane ani zavrhnutia hodné, lebo fytáty údajne pomáhajú telo zbavovať sa toxínov - no s ničím netreba preháňať, a čo stravovací smer, to názor... ).
Nakoľko som zmiešaný typ ( včera a dnes som si dal dokopy 450g bio hovädzieho mäsa pochádzajúceho z ročného býka, s neškrobovitou zeleninou - včera kel / česky kapusta /, dnes zelená fazuľka... mňam, prišlo mi to vhod a robí mi to dobre, samozrejme všetko s mierou ), tak chcem využívať aj strukoviny, obilniny a oriešky... ale s čo najmenším množstvom fytátov, nakoľko som zistil, že som chudokrvný ( a boh vie čo ešte - lebo jem príliš veľa obilnín - "neošetrených" spomínanými postupmi ).
Na internete je o kvasení spomínaných druhov potravín písané dosť málo ( v slovenčine a češtine ), ale tu je možný recept, napríklad na kvasenie ryže.... :
100g ryže nasypeme do džbánu s 1 litrom odstátej a prevarenej vody, necháme 24 hodín namočené. Potom odlejeme 1dcl vody z toho džbánu do fľaštičky, a dáme do chladničky. Zbytok vody vylejeme a dáme variť v novej vode ( tú ryžu ). Pri najbližšom "ošetrovaní" ryže nalejeme 9dcl prevarenej odstátej vody a k tomu ten 1dcl vody z chladničky.... postup opakujeme. Čím ďalej, tým bude účinok odbúravania fytátov väčší, pretože sa ten vznikajúci "zákvas" bude viac a viac koncentrovať...
Takto môžeme od fytátov "odburávať" aj strukoviny, oriešky ( ale asi s inou dobou kvasenia... k informáciám som sa nedostal ).
Keď som si prečítal slovo "kvasenie", tak mi preblesla hlavou knižka "Urinoterapia" od Gennadija Malachova. V nej sa spomína aj to, že urina sa používa aj v potravinárstve ( resp. používala sa... ) aj na kvasenie ešte skôr, ako vynašli kvások... preto ma zaujíma ( otázka hlavne na pána Jardu ), či mi vie odporučiť nejaký postup kvasenia, kde by sa používala aj urina. Vedeli by ste, pán Jarda ? Včera podvečer som namočil 100g umytej ryže do asi 200ml uriny + 100ml vody... prešlo 24 hodín, idem to zliať a uvariť. Škoda ale, že nemám doma laboratórium, a tak sa nedozviem nakoľko sa odbúrali fytáty...
Mimochodom, aký je rozdiel medzi takýmto kvasením a fermentáciou ? Ak by som chcel kvasiť špaldu, bolo by vhodné ju s trochou vody najprv rozmixovať v mixéry, aby sa fytáty pri kvasení lepšie uvoľnovali ?
A čo tak kvasenie mäsa pred jeho následným varením ? Napríklad namočiť bio hovädzie mäso do uriny... na celú noc ( v chladničke )... čo by urina dokázala spôsobiť ? Inak by sa správala urina stará, inak urina čerstvá...
Hlavne tá posledná otázka s mäsom je dosť "underground"... neviem, či vôbec niekto niekedy takú otázku niekomu položil.... Ale zaujíma ma to. Nie je to totiž vôbec pracné, stačí len močiť namiesto do WC do nejakej fľaše od zaváranín a urinu hneď použiť, alebo ju archivovať a počkať kým "zostarne" a použiť ju potom.
Ešte jedna otázka : Hovorí sa, že strukoviny je lepšie namočiť, potom vyliať vodu a variť v inej - že budú stráviteľnejšie ( to je mi jasné... ), ale zároveň tá voda vytiahne minerály zo strukovín, takže budú mať menej minerálov ( no na druhej strane menej fytátov, ktoré sa na tie minerály v podstate viažu, takže prakticky je na tom možno lepšia - čo sa minerálov týka - namáčaná strukovina ).... A kebyže namočím strukovinu do uriny ? Kvasiť to bude o dosť rýchlejšie, a navyše urina obsahuje minerály a ostatné prvky, takže by voda nemusela mať "tendenciu" chcieť sa nasýtiť vitamínov a minerálov zo strukoviny, prípadne obilniny či orieškov...
Takže, aký máte názor, ľudia, na kvasenie spomínaných potravín v urine ? Tí, čo máte odpor k urine, ani sa nevyjadrujte ku kvaseniu pomocou uriny, lebo citovo podfarbené príspevky ma nezaujímajú, nie sú vecné. Ďakujem \":-)\"
Ešte by ma zaujímalo aj to, či stačí pomer uriny k vode ( na kvasenie ) 1:1, lebo kebyže kvasím strukovinu alebo obilninu v urine, možno bude na príťaž to, že tá tekutina bude maťa málo "priestoru"... Totiž som čítal, že pri namáčaní je najlepšie používať čo najviac vody, aby sa mohla lepšie nasýtiť fytátmi... No na druhej strane ja momentálne hovorím o kvasení, nie o namáčaní ako takom, takže to je asi o niečom inom, však ?

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 10:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Obilniny, strukoviny ale aj oriešky majú ten "problém", že obsahujú kyselinu fytovú ( fytáty ), ktorá sa viaže na vápnik, železo, zinok atď.... dá sa tomu predísť namáčaním, ktoré samo o sebe ale nie je nejak extra účinné ( na druhej strane ani zavrhnutia hodné, lebo fytáty údajne pomáhajú telo zbavovať sa toxínov - no s ničím netreba preháňať, a čo stravovací smer, to názor... ).
Nakoľko som zmiešaný typ ( včera a dnes som si dal dokopy 450g bio hovädzieho mäsa pochádzajúceho z ročného býka, s neškrobovitou zeleninou - včera kel / česky kapusta /, dnes zelená fazuľka... mňam, prišlo mi to vhod a robí mi to dobre, samozrejme všetko s mierou ), tak chcem využívať aj strukoviny, obilniny a oriešky... ale s čo najmenším množstvom fytátov, nakoľko som zistil, že som chudokrvný ( a boh vie čo ešte - lebo jem príliš veľa obilnín - "neošetrených" spomínanými postupmi ).
Na internete je o kvasení spomínaných druhov potravín písané dosť málo ( v slovenčine a češtine ), ale tu je možný recept, napríklad na kvasenie ryže.... :
100g ryže nasypeme do džbánu s 1 litrom odstátej a prevarenej vody, necháme 24 hodín namočené. Potom odlejeme 1dcl vody z toho džbánu do fľaštičky, a dáme do chladničky. Zbytok vody vylejeme a dáme variť v novej vode ( tú ryžu ). Pri najbližšom "ošetrovaní" ryže nalejeme 9dcl prevarenej odstátej vody a k tomu ten 1dcl vody z chladničky.... postup opakujeme. Čím ďalej, tým bude účinok odbúravania fytátov väčší, pretože sa ten vznikajúci "zákvas" bude viac a viac koncentrovať...
Takto môžeme od fytátov "odburávať" aj strukoviny, oriešky ( ale asi s inou dobou kvasenia... k informáciám som sa nedostal ).
Keď som si prečítal slovo "kvasenie", tak mi preblesla hlavou knižka "Urinoterapia" od Gennadija Malachova. V nej sa spomína aj to, že urina sa používa aj v potravinárstve ( resp. používala sa... ) aj na kvasenie ešte skôr, ako vynašli kvások... preto ma zaujíma ( otázka hlavne na pána Jardu ), či mi vie odporučiť nejaký postup kvasenia, kde by sa používala aj urina. Vedeli by ste, pán Jarda ? Včera podvečer som namočil 100g umytej ryže do asi 200ml uriny + 100ml vody... prešlo 24 hodín, idem to zliať a uvariť. Škoda ale, že nemám doma laboratórium, a tak sa nedozviem nakoľko sa odbúrali fytáty...
Mimochodom, aký je rozdiel medzi takýmto kvasením a fermentáciou ? Ak by som chcel kvasiť špaldu, bolo by vhodné ju s trochou vody najprv rozmixovať v mixéry, aby sa fytáty pri kvasení lepšie uvoľnovali ?
A čo tak kvasenie mäsa pred jeho následným varením ? Napríklad namočiť bio hovädzie mäso do uriny... na celú noc ( v chladničke )... čo by urina dokázala spôsobiť ? Inak by sa správala urina stará, inak urina čerstvá...
Hlavne tá posledná otázka s mäsom je dosť "underground"... neviem, či vôbec niekto niekedy takú otázku niekomu položil.... Ale zaujíma ma to. Nie je to totiž vôbec pracné, stačí len močiť namiesto do WC do nejakej fľaše od zaváranín a urinu hneď použiť, alebo ju archivovať a počkať kým "zostarne" a použiť ju potom.
Ešte jedna otázka : Hovorí sa, že strukoviny je lepšie namočiť, potom vyliať vodu a variť v inej - že budú stráviteľnejšie ( to je mi jasné... ), ale zároveň tá voda vytiahne minerály zo strukovín, takže budú mať menej minerálov ( no na druhej strane menej fytátov, ktoré sa na tie minerály v podstate viažu, takže prakticky je na tom možno lepšia - čo sa minerálov týka - namáčaná strukovina ).... A kebyže namočím strukovinu do uriny ? Kvasiť to bude o dosť rýchlejšie, a navyše urina obsahuje minerály a ostatné prvky, takže by voda nemusela mať "tendenciu" chcieť sa nasýtiť vitamínov a minerálov zo strukoviny, prípadne obilniny či orieškov...
Takže, aký máte názor, ľudia, na kvasenie spomínaných potravín v urine ? Tí, čo máte odpor k urine, ani sa nevyjadrujte ku kvaseniu pomocou uriny, lebo citovo podfarbené príspevky ma nezaujímajú, nie sú vecné. Ďakujem \":-)\"
Ešte by ma zaujímalo aj to, či stačí pomer uriny k vode ( na kvasenie ) 1:1, lebo kebyže kvasím strukovinu alebo obilninu v urine, možno bude na príťaž to, že tá tekutina bude maťa málo "priestoru"... Totiž som čítal, že pri namáčaní je najlepšie používať čo najviac vody, aby sa mohla lepšie nasýtiť fytátmi... No na druhej strane ja momentálne hovorím o kvasení, nie o namáčaní ako takom, takže to je asi o niečom inom, však ?

Tak s tímto zkušenosti nemám a kvašení tohoto typu jsem nikdy nezkoušel. Nejde tady o nějaký odpor, ale třeba makrobiotici si kvasí ty svoje boby a pak ke mně chodí promořeni kvasinkami. Právě proto já tyto postupy nedoporučuji a na rozdíl od kvašené zeleniny se domnívám, že zde si můžete velice snadno způsobit značné potíže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 7:50 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Mám otázku : V ktorej časti obilnín a strukovín sa nachádzajú fytáty ? V šupke ? Ak áno, tak lúpaná pohánka, pšeno, kváskový chlieb ( 2-3 dňový ), lúpaná šošovica... by mali obsahovať minimum fytátov, ktoré sa v čreve viažu na vápnik, železo, a iné minerály...
Dalej som sa dočítal, že lúpaná ryža je obviňovaná z toho že je neplnohodnotná, ale na druhej strane vraj v skutočnosti dodá telu viac minerálov ako "ryža natural", lebo neobsahuje fytáty, ktoré na seba naviažu aj tie samotné minerály z ryže natural a aj tak pôjdu z tela von vo forme vlákniny...
Pýtam sa preto, lebo som sa rozhodol nekvasiť obilniny, ani strukoviny... je to "robota", a bojím sa toho, aj tak si myslím, že mám možno kvasinky ( na pokožke hlavy mám nejakú somarinu..musím si umývať hlavu najlepšie každý deň... ).... Lenže na druhej strane zaradím viac živočíšnej stravy ( kefír, bryndza... k tomu pribudne čo najčerstvejšie bio hovädzie - marinované a iba varené, surové vajíčka, čerstvý živočíšny tuk v bio kvalite ). Už ma nebaví jesť toľko obilnín ( každé jedlo ich totiž u mňa obsahuje ), takže ich musím nahradiť inými potravinami, ktoré ma zasýtia. Ovocie a zelenina vo väčšom množstve to u mňa rozhodne nie je.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 8:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Mám otázku : V ktorej časti obilnín a strukovín sa nachádzajú fytáty ? V šupke ? Ak áno, tak lúpaná pohánka, pšeno, kváskový chlieb ( 2-3 dňový ), lúpaná šošovica... by mali obsahovať minimum fytátov, ktoré sa v čreve viažu na vápnik, železo, a iné minerály...
Dalej som sa dočítal, že lúpaná ryža je obviňovaná z toho že je neplnohodnotná, ale na druhej strane vraj v skutočnosti dodá telu viac minerálov ako "ryža natural", lebo neobsahuje fytáty, ktoré na seba naviažu aj tie samotné minerály z ryže natural a aj tak pôjdu z tela von vo forme vlákniny...
Pýtam sa preto, lebo som sa rozhodol nekvasiť obilniny, ani strukoviny... je to "robota", a bojím sa toho, aj tak si myslím, že mám možno kvasinky ( na pokožke hlavy mám nejakú somarinu..musím si umývať hlavu najlepšie každý deň... ).... Lenže na druhej strane zaradím viac živočíšnej stravy ( kefír, bryndza... k tomu pribudne čo najčerstvejšie bio hovädzie - marinované a iba varené, surové vajíčka, čerstvý živočíšny tuk v bio kvalite ). Už ma nebaví jesť toľko obilnín ( každé jedlo ich totiž u mňa obsahuje ), takže ich musím nahradiť inými potravinami, ktoré ma zasýtia. Ovocie a zelenina vo väčšom množstve to u mňa rozhodne nie je.

Je obdivuhodné jak tvrdošíjně trváte na takové hovadině, že se nedá žít bez živočišných bílkovin a obilovin, nebo zkvašených potravin. Já vím již více jak čtvrt století, že to jde zcela bez problémů a také naprosto jistě vím, že se nedá žít s kvasinkami, zatím co vy děláte všechno proto, aby jste si ty svoje hýčkal. Věřte tomu, že vám nakopou prdel tak, že se vám o vlastní blbosti bude zdát i na smrtelné posteli.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 10:42 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Pán Jarda, pokiaľ viem, tak kefír užívate takmer denne 5dcl.... tiež je kvasený. Ja už nechcem kvasiť obilniny ani strukoviny, ani orechy ( aj tak som s tým začal len pred týždňom ) - napísal som to. A pokiaľ nebudem kombinovať živočíšne výrobky s obilninami a ovocím, tak žiadne kvasenie z nich nehrozí... Preboha, ja nemôžem žiť len na ovocí, zelenine, orechoch a troche strukovín.... to by som musel jesť každé dve hodiny a veľa.... viem čo hovorím, to nie je palivo pre mňa. Pre Vás áno, aj pre ostatných čo sú tu a pochvaľujú si to. Ale tí, čo sem nechodia, a chodili tu ( neviem akú má Vaše fórum o zdraví históriu ), tak sem už nechodia jedine pre to, lebo im nevyhovovalo ovocie a zelenina ako primárny zdroj potravy + nejaké tie tuky a bielkoviny z orechov a možno už nechcei stále čítať, ako každému má prospievať to, čo im neprospieva. Jedol som tak týždeň ( podľa doporučení z tejto stránky ) a mal som pohľad ako vyoraná myš. Taký mdlý, bez života, až som akoby v zrkadle nevidel seba. Už len čakám, kedy mi napíše Xion, že to bol "počiatok detoxikácie" a jej prejavy.... LOŽ. Minulé leto som si robil dva mesiace denne 15 minút derivačnú kúpeľ ( kto nevie, nech si vygoogluje ), k tomu hneď za tým 15 minút olejovú kúru ( olej v ústnej dutine ako absorbátor toxínov ), všetko nalačno, a nevyzeral som ako bez života - pričom detoxikácia bola silná, nakoľko mi stmavli vlasy, obočie, mihalnice, a zmizli vyrážky ( iné, ako mám teraz. Terajšie mám len "pupienky" bez obsahu ). Pochopte ľudia, že táto strava pozostávajúca z ovocia, zeleniny a orieškov ( prípadne aj obilnín a strukovín ) sa nehodí pre každého. A kto tu ostane "navždy" propagovať túto stravu ? Ten, komu vyhovuje a robí mu dobre. A ten dá silný náboj novému "navštevovateľovi" tejto stránky, aby s tým začal aj on ( s takou stravou ). Na tom nie je NIČ ZLÉ, lebo ak mu to prospeje, tak SUPER. Ale ak to nie je vôbec vhodné pre jeho organizmus ( konštitúcia, metabolizmus, krvná skupina, kondícia, atď atp... ) a aj tak bude chcieť pri tom ostať z rôznych dôvodov ( mechanická či emocionálna viera ), tak je isté, že nebude v žiadnom propagačnom videu, ktoré velebí vegánstvo či vitariánstvo, lebo tam sa objavia len tí, ktorým to prospelo ( niektorým len zatiaľ ) alebo dlhodobo prospieva. Totiž by pôsobil na ľudí odstrašujúco. Asi ako ja, keď som mal týždeň takúto stravu... Mne stačil týždeň a zistil som, že mi to vôbec neprospieva. MOŽNO by som nemusel variť, surové sa dá jesť aj mäso, aj kefír, aj bryndza, aj vajíčka, aj ovocie ( mne stačí trocha ), aj zelenina. ALE DÁ TO ROZUM, PREBOHA, že keď ja som o dve hodiny hladný po zjedení 100g orieškov, a Mat-ovi to zaženie hlad aj na 10 hodín - Z TOHO JE PREDSA JASNÉ, že ľudia sa silne odlišujú aj v tom, čo potrebujú konzumovať, a v akom množstve. Xion, naordinuješ mi pôst ? Si presvedčený, že keby som si urobil nejakých 5 týždňových pôstov, tak by som zrazu vedel zúžitkovať stravu na báze ovocia, zeleniny a orieškov - žeby mi to stačilo ? Hlboký omyl.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 10:55 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Ja sa čudujem, že Ti pán Jarda ešte odpisuje. Podľa mňa je týždeň na tejto strave málo a z toho robiť urýchlene závery je daľšia chyba. A daľsia chyba je tiež spochybniť 5 týždnový pôst, keď si ho neabsolvoval. To máš asi tak, ako keby si z dĺžky maratónu prebehol len 1km a hneď si spravíš obraz, čo ti to dá, ako sa budeš cítiť v cieli a ešte aj tvrdíš, že dobehneš do ciela plný energie a vôbec sa nezadýchaš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 6:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Pán Jarda, pokiaľ viem, tak kefír užívate takmer denne 5dcl.... tiež je kvasený. Ja už nechcem kvasiť obilniny ani strukoviny, ani orechy ( aj tak som s tým začal len pred týždňom ) - napísal som to. A pokiaľ nebudem kombinovať živočíšne výrobky s obilninami a ovocím, tak žiadne kvasenie z nich nehrozí... Preboha, ja nemôžem žiť len na ovocí, zelenine, orechoch a troche strukovín.... to by som musel jesť každé dve hodiny a veľa.... viem čo hovorím, to nie je palivo pre mňa. Pre Vás áno, aj pre ostatných čo sú tu a pochvaľujú si to. Ale tí, čo sem nechodia, a chodili tu ( neviem akú má Vaše fórum o zdraví históriu ), tak sem už nechodia jedine pre to, lebo im nevyhovovalo ovocie a zelenina ako primárny zdroj potravy + nejaké tie tuky a bielkoviny z orechov a možno už nechcei stále čítať, ako každému má prospievať to, čo im neprospieva. Jedol som tak týždeň ( podľa doporučení z tejto stránky ) a mal som pohľad ako vyoraná myš. Taký mdlý, bez života, až som akoby v zrkadle nevidel seba. Už len čakám, kedy mi napíše Xion, že to bol "počiatok detoxikácie" a jej prejavy.... LOŽ. Minulé leto som si robil dva mesiace denne 15 minút derivačnú kúpeľ ( kto nevie, nech si vygoogluje ), k tomu hneď za tým 15 minút olejovú kúru ( olej v ústnej dutine ako absorbátor toxínov ), všetko nalačno, a nevyzeral som ako bez života - pričom detoxikácia bola silná, nakoľko mi stmavli vlasy, obočie, mihalnice, a zmizli vyrážky ( iné, ako mám teraz. Terajšie mám len "pupienky" bez obsahu ). Pochopte ľudia, že táto strava pozostávajúca z ovocia, zeleniny a orieškov ( prípadne aj obilnín a strukovín ) sa nehodí pre každého. A kto tu ostane "navždy" propagovať túto stravu ? Ten, komu vyhovuje a robí mu dobre. A ten dá silný náboj novému "navštevovateľovi" tejto stránky, aby s tým začal aj on ( s takou stravou ). Na tom nie je NIČ ZLÉ, lebo ak mu to prospeje, tak SUPER. Ale ak to nie je vôbec vhodné pre jeho organizmus ( konštitúcia, metabolizmus, krvná skupina, kondícia, atď atp... ) a aj tak bude chcieť pri tom ostať z rôznych dôvodov ( mechanická či emocionálna viera ), tak je isté, že nebude v žiadnom propagačnom videu, ktoré velebí vegánstvo či vitariánstvo, lebo tam sa objavia len tí, ktorým to prospelo ( niektorým len zatiaľ ) alebo dlhodobo prospieva. Totiž by pôsobil na ľudí odstrašujúco. Asi ako ja, keď som mal týždeň takúto stravu... Mne stačil týždeň a zistil som, že mi to vôbec neprospieva. MOŽNO by som nemusel variť, surové sa dá jesť aj mäso, aj kefír, aj bryndza, aj vajíčka, aj ovocie ( mne stačí trocha ), aj zelenina. ALE DÁ TO ROZUM, PREBOHA, že keď ja som o dve hodiny hladný po zjedení 100g orieškov, a Mat-ovi to zaženie hlad aj na 10 hodín - Z TOHO JE PREDSA JASNÉ, že ľudia sa silne odlišujú aj v tom, čo potrebujú konzumovať, a v akom množstve. Xion, naordinuješ mi pôst ? Si presvedčený, že keby som si urobil nejakých 5 týždňových pôstov, tak by som zrazu vedel zúžitkovať stravu na báze ovocia, zeleniny a orieškov - žeby mi to stačilo ? Hlboký omyl.

Je to sice naprosto blbý názor, ale je váš a já vám ho nemám důvod vyvracet, je potřeba aby jste si tím prošel a po vlastních chybách pochopil, nic jiného s vámi evidentně nehne. Člen mohy vám to píše naprosto správně, čili si to primárně musíte sám z nějakého důvodu vyzkoušet a pouze vám přeji aby tím důvodem nebyla třeba rakovina i když to již je docela dobrý důvod a dokope ke změně myšlení skoro každého. Třeba toto byl můj případ a dodnes za něj děkuji, protože jinak bych oči nikdy neotevřel a nepochopil pravidla hry.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 3:13 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : ste sacharidový typ, ale v mladosti ste sa podľa toho neriadil. Preto Vám spomínaná strava pomohla
to Mohy : Ja nespochybňujem očistné a "samoopravovacie" schopnosti pôstu - nič také som ani nepísal. Napísal som len to, že pôst ako-taký nemá šancu zmeniť metabolizmus človeka takým spôsobom, aby ho spomalil, resp. pôst neurobí z eskimáka ( aj keby žil na Slovensku ) afričana, a podobne. To, že sme sa sťahovali z Afriky do celého sveta, to je už naša "vina", a prispôsobili sme sa prostrediu aj tým, že konzumujeme iné potraviny ako tie, ktoré sme konzumovali v Afrike. Nemám samozrejme namysli salámy, rožky a podobne - to je každému jasné...
....
Aký mám z toho pocit ? Pán Jarda, písali ste, že nespochybňujete to, že každý ma iný metabolizmus, inú konštitúciu, iný genotyp, iný fenotyp... Ale v praxi som si to nevšimol, nakoľko má podľa Vás každý konzumovať ovocie, zeleninu, oriešky, prípadne aj trochu naklíčených obilnín či strukovín, sem-tam porciu pseudoobilnín, kefír ( a to som už možno ešte viac popustil "uzdu" dovolených potravín ako som "smel" ). Skryto ale dávate najavo, že ani obilniny ( ani pseudo ) a ani strukoviny nie sú vôbec dôležité - čiže ostáva veľa ovocia, menej zeleniny, ešte menej orechov a najmenej naklíčených obilnín či strukovín + ľubovoľné množstvo kefíru a potravinové doplnky na báze vitamínov a minerálov, bifidobaktérií. Kde teda beriete ten zreteľ na rôzne konštitučné a metabolické typy, rôzne genotypy atď... ? Zdá sa mi, že len vrámci eskimákov a afričanov... inak povedané, zdá sa mi, že podľa Vás každý slovák a čech potrebuje konzumovať to isté ( po dôkladnom prečistení organizmu ), prípadne nejaké zmeny v dávkovaní ( niekto viac orechov, niekto viac ovocia, niekto viac zeleniny ). Ale stále tu ostávajú len tieto tri zložky ( i keď je tam veľa druhov ) potravy. Všetky sú rastlinného pôvodu ( až na kefír, ktorý možno jediný prináša nejaké to "uzemnenie" ), poväčšinou surové. Ja keď si tieto doporučenia zosumarizujem, tak mi vyjde, že sú koncipované pre jedného človeka, lebo človek tak či tak nemá každý deň chuť na rovnaké množstvo zeleniny, ovocia či orechov alebo kefíru - tak zákonite si jeden deň dá 50 g orechov, druhý 80 gramov a tretí deň 40 gramov. Jeden deň si dá na raňajky 8 jabĺk, ďalší deň 7 hrušiek... stále sa bavíme o jednom človeku, ktorému vyhovujú tieto potraviny ako primárny zdroj výživy, pričom ( pre neho konkrétneho ) sekundárne zdroje výživy ( pseudoobilniny, klíčiace strukoviny ) využíva len zriedka, alebo vôbec, a mäso zavrhuje, lebo mu nerobí dobre, rovnako aj tuky, lebo mu tiež nerobia dobre, tak ich konzumuje minimum. Proste necíti potrebu ich konzumovať, cíti sa dobre, vyliečil sa z choroby/chorôb vďaka takej strave, a myslí si, že táto strava musí byť vhodná pre každého, nakoľko sa na všetko nájdu tie najlepšie dôvody, ktoré budú niečo podporovať, niečo vyvracať - vždy ich je v rukáve milión...
Pointa je v tom, že drvivou väčšinou za Vami chodia ľudia bežní - ktorý sa aj bežne stravovali, teda nie makrobiotici, nie vegáni, nie "metabolické typy - stravovací smer", atď... A určite má väčšina z nich nadváhu. Teda im padnú Vaše odporúčania ( veľa ovocia, zelenina, oriešky, trochu pseudobilnín a trochu strukovín ) vhod. Ale ani to nevieme na ako dlho, lebo keď sa dostaví rovnováha ( za Vašej pomoci ), tak bude treba ubrať, a nastoliť iné stravovacie programy, na základe ich metabolického, konštitučného typu, atď, genotypu, fenotypu...atď. A aj to všetko sa počas života mení - v tom je tá FINTA. Lebo všetko sa mení - nie len telo a príroda ( ročné obdobia, deň - noc, atď. ). Samozrejme, aj medzi Vašimi klientami sa nájdu ľudia, ktorí budú sacharidové typy ( tie najviac sacharidové, resp. mierne sacharidové ), takže budú znášať stravovacie odporúčania z tejto stránky dobre a bude im FAJN.
...A čo ľudia, ktorým robí kvalitné mäso a tučné potraviny ( nemyslím zákusky ani hranolky ) vyslovene dobre ? AHA, je jasné, že takých v našich podmienkach nenájdeme, resp. je ich minimum - prečo ? Lebo u nás ešte neexistuje v praxi niečo také ako "stravovanie podľa metabolických typov", a ak, tak len "basic verzia", resp. ešte neprepracovaná verzia. Bežný ľudia spomínané ( kvalitné mäso atď ) potraviny proste nevedia zohnať / alebo sa o to ani nesnažia / a navyše ich kombinujú s pečivom, niečim iným nevyhovujúcim, zajedajú kompótom alebo čokoládou, pijú sladené nápoje, miešajú ovocie medzi jedlá, používajú kuchynskú soľ a často až príliš veľa solia, zapíjajú jedlo, jedia aj neskôr večer/vnoci, jedia príliš veľa....ZOHĽADŇUJTE TOTO VŠETKO, nie len to, že konzumujú potraviny živočíšneho pôvodu. Totiž vitariáni, resp. ľudia, ktorých jedálniček tvoria zväčša ovocie, zelenina a oriešky ( väčšinou v surovom stave ), šťavy.... takí ľudia rešpektujú aj zdravý životný štýl, nejedia neskoro v noci, neprepchávajú sa. AJ VĎAKA TOMU sú vitálnejší ako bežný občan, konzumujúci bežné potraviny v "bežných kombináciách"... to ale nikto nespomína, lebo obraňovať určitý smer je pre prívrženca iného smeru niečo ako dávať pomocnú ruku nepriateľovi... Som na MILIARDU PERCENT presvedčený, že keď bielkovinný ( alebo zmiešaný ) typ bude konzumovať pravidelne ( niečoho menej, niečoho viacej ) mäso najvyššej kvality, surové vajíčka ( alebo namäkko, či "do stratena" ), dostatočné množstvo zeleniny ( nepreháňať to so škrobovou, skôr dať prednosť nízkoškrobovej, resp. 50:50 atď... ), bude dostatočne piť ( ale nie zapíjať jedlo a po jedle určitý čas počkať ), NEBUDE konzumovať pečivo, ak, tak striedmo kváskový 2-3 dňový chlieb, dobre namočené a dobre uvarené obilniny ( pšeno, jačmenné krúpy, ryža, ovos, špalda, pohánka ) ktoré ale uňho nebudú vôbec prevládať ( budú tvoriť možno 15-25 percent dennej potravy ), bude jesť aj oriešky, nejaké oleje ( zahriate na 100 stupňov celzia vo "vodnom kúpeli" ), dá si aj slaninu ( v bio kvalite ), bude piť možno aj denne 3dcl kefíru ( alebo každý druhý deň 6dcl - proste sú to len príklady... ), bude užívať vitamín C a konzumovať regionálne ( z jeho okolia ) bylinky v rozumnom množstve, a dá si nalačno nejaké to jablko ( lebo nie je sacharidový typ, takže vtedy je menej viac... ), bude sa dostatočne pohybovať na dennom svetle, precvičovať telo, žiť citov a sexuálne a navyše v harmónii s okolím, tak......BUDE ZDRAVÝ AKO REPA, bude mať pokožku krásnu ako bábätko ( bez defektov, vrásky sa nepočítajú, vznikajú za pomoci mimiky a zemskej príťažlivosti ), svieži dych ( vrámci možností ), nebude trpieť plynatosťou, bude fit, bude rozumný ale aj duchovný, bude mať široký rozhľad....atď.... A vidíte, jeho stravu nebudú tvoriť len ovocie, zelenina a oriešky. Práveže podstatnejšiu časť budú tvoriť iné zložky, pričom zelenina bude asi na druhom mieste ( čo sa týka množstva zastúpenia ).
Záverom.... : Prečo niekoho zničí vitariánstvo a musí ho liečiť makrobiotik ? Prečo niekho zničí makrobiotika a musí ho liečiť vitarián ? Prečo niekedy jeden nevylieči druhého ? Prečo niekedy jeden VYlieči druhého ? Prečo niekedy jeden vylieči druhého na určité obdobie a potom ho bude musieť "liečiť" niekto iný ? JEDINÝ DôVOD - ľudia sú veľmi rozmanití, takže ani vitariánstvo, ani "praveká výživa", ani vegánstvo, makrobiotika, vegetariánstvo, 5 elementov, tibetská dietetika atď atp... zmenia síce niektorým ľuďom život o 180 stupňov ( k lepšiemu ), ale len NIEKTORÝM, ktorým organizmu presne spomínaná potrava vyhovuje. Tým ktorým nevyhovuje, budú hľadať inde, alebo rezignujú... ( v tom najhoršom prípade ). Niektorým bude spomínaná výživa vyhovovať na 5 mesiacov kým sa dostanú do "rovnováhy" a potom už bude kontraproduktívna, lebo len určitá nerovnováha dostane telo z nerovnováhy do rovnováhy za tak krátky čas, akým je pár mesiacov či 2-3 roky... A keď už bude rovnováha, tak nájsť presne ušitú výživu na daný organizmus a veci s tým súvisiace - je viac než ťažké. ALE O TOM TO JE, ŽIVOT JE ZMENA... Niekedy potrebujeme viac mrkvy a orieškov, inokedy viac mäsa a kelu ( kapusty ) atď... To je príklad všeobecný, nezohľadňuje metabolické typy, lebo tu nechcem písať ešte hodinu... Podstata je to, že tak ako sa mení vesmír a príroda, tak sa mení výživa, ktorú si organizmus človeka žiada... Ostať pri jenom zabehanom systéme je kontraproduktívne... Ale - meniť podľa intuície a načúvania organizmu množstvo ( menej, viac ) a pôvod ( surové, varené, živočíšne, rastlinné ) potravín určených pre konkrétne jedlo, ktoré má môjmu organizmu dodať to, čo mu práve teraz treba, to už vyžaduje ÚSILIE a trochu aj alchýmiu... Výsledkom by malo byť, že budeme žiariť ako Bohovia... ak k tomu prirátame veci ako dostatok pohybu, vyriešené vzťahy, vyriešenú sexualitu, existenčné prostriedky pod kontrolou, pobyt v prírode, resp. na Slnku atď... Ale to som už spomínal. Prajem každému všetko najlepšie, to najlepšie zdravie atď.... strava ale nezabezpečí všetko, a ani ja neviem ako vyzerajú moji "oponenti" naživo, a akú majú skutočne kondíciu, psychiku, temperament, atď. Ani vy nepoznáte mňa.
Marek.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 7:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : ste sacharidový typ, ale v mladosti ste sa podľa toho neriadil. Preto Vám spomínaná strava pomohla
to Mohy : Ja nespochybňujem očistné a "samoopravovacie" schopnosti pôstu - nič také som ani nepísal. Napísal som len to, že pôst ako-taký nemá šancu zmeniť metabolizmus človeka takým spôsobom, aby ho spomalil, resp. pôst neurobí z eskimáka ( aj keby žil na Slovensku ) afričana, a podobne. To, že sme sa sťahovali z Afriky do celého sveta, to je už naša "vina", a prispôsobili sme sa prostrediu aj tým, že konzumujeme iné potraviny ako tie, ktoré sme konzumovali v Afrike. Nemám samozrejme namysli salámy, rožky a podobne - to je každému jasné...
....
Aký mám z toho pocit ? Pán Jarda, písali ste, že nespochybňujete to, že každý ma iný metabolizmus, inú konštitúciu, iný genotyp, iný fenotyp... Ale v praxi som si to nevšimol, nakoľko má podľa Vás každý konzumovať ovocie, zeleninu, oriešky, prípadne aj trochu naklíčených obilnín či strukovín, sem-tam porciu pseudoobilnín, kefír ( a to som už možno ešte viac popustil "uzdu" dovolených potravín ako som "smel" ). Skryto ale dávate najavo, že ani obilniny ( ani pseudo ) a ani strukoviny nie sú vôbec dôležité - čiže ostáva veľa ovocia, menej zeleniny, ešte menej orechov a najmenej naklíčených obilnín či strukovín + ľubovoľné množstvo kefíru a potravinové doplnky na báze vitamínov a minerálov, bifidobaktérií. Kde teda beriete ten zreteľ na rôzne konštitučné a metabolické typy, rôzne genotypy atď... ? Zdá sa mi, že len vrámci eskimákov a afričanov... inak povedané, zdá sa mi, že podľa Vás každý slovák a čech potrebuje konzumovať to isté ( po dôkladnom prečistení organizmu ), prípadne nejaké zmeny v dávkovaní ( niekto viac orechov, niekto viac ovocia, niekto viac zeleniny ). Ale stále tu ostávajú len tieto tri zložky ( i keď je tam veľa druhov ) potravy. Všetky sú rastlinného pôvodu ( až na kefír, ktorý možno jediný prináša nejaké to "uzemnenie" ), poväčšinou surové. Ja keď si tieto doporučenia zosumarizujem, tak mi vyjde, že sú koncipované pre jedného človeka, lebo človek tak či tak nemá každý deň chuť na rovnaké množstvo zeleniny, ovocia či orechov alebo kefíru - tak zákonite si jeden deň dá 50 g orechov, druhý 80 gramov a tretí deň 40 gramov. Jeden deň si dá na raňajky 8 jabĺk, ďalší deň 7 hrušiek... stále sa bavíme o jednom človeku, ktorému vyhovujú tieto potraviny ako primárny zdroj výživy, pričom ( pre neho konkrétneho ) sekundárne zdroje výživy ( pseudoobilniny, klíčiace strukoviny ) využíva len zriedka, alebo vôbec, a mäso zavrhuje, lebo mu nerobí dobre, rovnako aj tuky, lebo mu tiež nerobia dobre, tak ich konzumuje minimum. Proste necíti potrebu ich konzumovať, cíti sa dobre, vyliečil sa z choroby/chorôb vďaka takej strave, a myslí si, že táto strava musí byť vhodná pre každého, nakoľko sa na všetko nájdu tie najlepšie dôvody, ktoré budú niečo podporovať, niečo vyvracať - vždy ich je v rukáve milión...
Pointa je v tom, že drvivou väčšinou za Vami chodia ľudia bežní - ktorý sa aj bežne stravovali, teda nie makrobiotici, nie vegáni, nie "metabolické typy - stravovací smer", atď... A určite má väčšina z nich nadváhu. Teda im padnú Vaše odporúčania ( veľa ovocia, zelenina, oriešky, trochu pseudobilnín a trochu strukovín ) vhod. Ale ani to nevieme na ako dlho, lebo keď sa dostaví rovnováha ( za Vašej pomoci ), tak bude treba ubrať, a nastoliť iné stravovacie programy, na základe ich metabolického, konštitučného typu, atď, genotypu, fenotypu...atď. A aj to všetko sa počas života mení - v tom je tá FINTA. Lebo všetko sa mení - nie len telo a príroda ( ročné obdobia, deň - noc, atď. ). Samozrejme, aj medzi Vašimi klientami sa nájdu ľudia, ktorí budú sacharidové typy ( tie najviac sacharidové, resp. mierne sacharidové ), takže budú znášať stravovacie odporúčania z tejto stránky dobre a bude im FAJN.
...A čo ľudia, ktorým robí kvalitné mäso a tučné potraviny ( nemyslím zákusky ani hranolky ) vyslovene dobre ? AHA, je jasné, že takých v našich podmienkach nenájdeme, resp. je ich minimum - prečo ? Lebo u nás ešte neexistuje v praxi niečo také ako "stravovanie podľa metabolických typov", a ak, tak len "basic verzia", resp. ešte neprepracovaná verzia. Bežný ľudia spomínané ( kvalitné mäso atď ) potraviny proste nevedia zohnať / alebo sa o to ani nesnažia / a navyše ich kombinujú s pečivom, niečim iným nevyhovujúcim, zajedajú kompótom alebo čokoládou, pijú sladené nápoje, miešajú ovocie medzi jedlá, používajú kuchynskú soľ a často až príliš veľa solia, zapíjajú jedlo, jedia aj neskôr večer/vnoci, jedia príliš veľa....ZOHĽADŇUJTE TOTO VŠETKO, nie len to, že konzumujú potraviny živočíšneho pôvodu. Totiž vitariáni, resp. ľudia, ktorých jedálniček tvoria zväčša ovocie, zelenina a oriešky ( väčšinou v surovom stave ), šťavy.... takí ľudia rešpektujú aj zdravý životný štýl, nejedia neskoro v noci, neprepchávajú sa. AJ VĎAKA TOMU sú vitálnejší ako bežný občan, konzumujúci bežné potraviny v "bežných kombináciách"... to ale nikto nespomína, lebo obraňovať určitý smer je pre prívrženca iného smeru niečo ako dávať pomocnú ruku nepriateľovi... Som na MILIARDU PERCENT presvedčený, že keď bielkovinný ( alebo zmiešaný ) typ bude konzumovať pravidelne ( niečoho menej, niečoho viacej ) mäso najvyššej kvality, surové vajíčka ( alebo namäkko, či "do stratena" ), dostatočné množstvo zeleniny ( nepreháňať to so škrobovou, skôr dať prednosť nízkoškrobovej, resp. 50:50 atď... ), bude dostatočne piť ( ale nie zapíjať jedlo a po jedle určitý čas počkať ), NEBUDE konzumovať pečivo, ak, tak striedmo kváskový 2-3 dňový chlieb, dobre namočené a dobre uvarené obilniny ( pšeno, jačmenné krúpy, ryža, ovos, špalda, pohánka ) ktoré ale uňho nebudú vôbec prevládať ( budú tvoriť možno 15-25 percent dennej potravy ), bude jesť aj oriešky, nejaké oleje ( zahriate na 100 stupňov celzia vo "vodnom kúpeli" ), dá si aj slaninu ( v bio kvalite ), bude piť možno aj denne 3dcl kefíru ( alebo každý druhý deň 6dcl - proste sú to len príklady... ), bude užívať vitamín C a konzumovať regionálne ( z jeho okolia ) bylinky v rozumnom množstve, a dá si nalačno nejaké to jablko ( lebo nie je sacharidový typ, takže vtedy je menej viac... ), bude sa dostatočne pohybovať na dennom svetle, precvičovať telo, žiť citov a sexuálne a navyše v harmónii s okolím, tak......BUDE ZDRAVÝ AKO REPA, bude mať pokožku krásnu ako bábätko ( bez defektov, vrásky sa nepočítajú, vznikajú za pomoci mimiky a zemskej príťažlivosti ), svieži dych ( vrámci možností ), nebude trpieť plynatosťou, bude fit, bude rozumný ale aj duchovný, bude mať široký rozhľad....atď.... A vidíte, jeho stravu nebudú tvoriť len ovocie, zelenina a oriešky. Práveže podstatnejšiu časť budú tvoriť iné zložky, pričom zelenina bude asi na druhom mieste ( čo sa týka množstva zastúpenia ).
Záverom.... : Prečo niekoho zničí vitariánstvo a musí ho liečiť makrobiotik ? Prečo niekho zničí makrobiotika a musí ho liečiť vitarián ? Prečo niekedy jeden nevylieči druhého ? Prečo niekedy jeden VYlieči druhého ? Prečo niekedy jeden vylieči druhého na určité obdobie a potom ho bude musieť "liečiť" niekto iný ? JEDINÝ DôVOD - ľudia sú veľmi rozmanití, takže ani vitariánstvo, ani "praveká výživa", ani vegánstvo, makrobiotika, vegetariánstvo, 5 elementov, tibetská dietetika atď atp... zmenia síce niektorým ľuďom život o 180 stupňov ( k lepšiemu ), ale len NIEKTORÝM, ktorým organizmu presne spomínaná potrava vyhovuje. Tým ktorým nevyhovuje, budú hľadať inde, alebo rezignujú... ( v tom najhoršom prípade ). Niektorým bude spomínaná výživa vyhovovať na 5 mesiacov kým sa dostanú do "rovnováhy" a potom už bude kontraproduktívna, lebo len určitá nerovnováha dostane telo z nerovnováhy do rovnováhy za tak krátky čas, akým je pár mesiacov či 2-3 roky... A keď už bude rovnováha, tak nájsť presne ušitú výživu na daný organizmus a veci s tým súvisiace - je viac než ťažké. ALE O TOM TO JE, ŽIVOT JE ZMENA... Niekedy potrebujeme viac mrkvy a orieškov, inokedy viac mäsa a kelu ( kapusty ) atď... To je príklad všeobecný, nezohľadňuje metabolické typy, lebo tu nechcem písať ešte hodinu... Podstata je to, že tak ako sa mení vesmír a príroda, tak sa mení výživa, ktorú si organizmus človeka žiada... Ostať pri jenom zabehanom systéme je kontraproduktívne... Ale - meniť podľa intuície a načúvania organizmu množstvo ( menej, viac ) a pôvod ( surové, varené, živočíšne, rastlinné ) potravín určených pre konkrétne jedlo, ktoré má môjmu organizmu dodať to, čo mu práve teraz treba, to už vyžaduje ÚSILIE a trochu aj alchýmiu... Výsledkom by malo byť, že budeme žiariť ako Bohovia... ak k tomu prirátame veci ako dostatok pohybu, vyriešené vzťahy, vyriešenú sexualitu, existenčné prostriedky pod kontrolou, pobyt v prírode, resp. na Slnku atď... Ale to som už spomínal. Prajem každému všetko najlepšie, to najlepšie zdravie atď.... strava ale nezabezpečí všetko, a ani ja neviem ako vyzerajú moji "oponenti" naživo, a akú majú skutočne kondíciu, psychiku, temperament, atď. Ani vy nepoznáte mňa.
Marek.

Já vám to zjednoduším, protože vám takto z toho šlehne a také já nemohu půl dne číst ty obdivuhodně rozsáhlé příspěvky, které tak rád produkujete. Jediné o čem má význam se bavit je pH, pár minerálů, vitamínů a enzymů, vše ostatní je jenom komplikovaný výklad těchto pojmů. Zjednodušeně řečeno zdraví si lze zachovat i konzumací louhu, zapíjeného kyselinou a pokud k tomu dodáte i to ostatní, tak vaše skvěle postavené tělo bude fungovat. Tak předvídaví byli naši konstruktéři a nebýt jejich neuvěřitelné moudrosti, tak již dávno neexistujeme, protože větší predátory než jsou lidé v žádném jiném živočišném druhu nenajdete. Naše likvidační i samolikvidační schopnosti jsou naprosto neuvěřitelné a některé vaše výplody jsou toho pouze důkazem jak to skvěle funguje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 1:27 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
Jedol som tak týždeň ( podľa doporučení z tejto stránky ) a mal som pohľad ako vyoraná myš. Taký mdlý, bez života, až som akoby v zrkadle nevidel seba. Už len čakám, kedy mi napíše Xion, že to bol "počiatok detoxikácie" a jej prejavy.... LOŽ.
Bol to počiatok detoxikácie a jej prejavy....
NOWOCAYN píše:
Xion, naordinuješ mi pôst ? Si presvedčený, že keby som si urobil nejakých 5 týždňových pôstov, tak by som zrazu vedel zúžitkovať stravu na báze ovocia, zeleniny a orieškov
U teba by som to videl skor na 40-dnovy.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 1:57 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Jarda píše:
Je to sice naprosto blbý názor, ale je váš a já vám ho nemám důvod vyvracet, je potřeba aby jste si tím prošel a po vlastních chybách pochopil, nic jiného s vámi evidentně nehne. Člen mohy vám to píše naprosto správně, čili si to primárně musíte sám z nějakého důvodu vyzkoušet a pouze vám přeji aby tím důvodem nebyla třeba rakovina i když to již je docela dobrý důvod a dokope ke změně myšlení skoro každého. Třeba toto byl můj případ a dodnes za něj děkuji, protože jinak bych oči nikdy neotevřel a nepochopil pravidla hry.

O derivační koupeli jsem četla, něco jsem slyšela i o "kloktání oleje", ale nevím, zda je to ono, co nazýváte olejovou kůrou. To celých 15 minut držíte nebo kloktáte v ústech stejný olej a až pak vyplivnete, jaký olej používáte?
Díky za upřesnění Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 4:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
O derivační koupeli jsem četla, něco jsem slyšela i o "kloktání oleje", ale nevím, zda je to ono, co nazýváte olejovou kůrou. To celých 15 minut držíte nebo kloktáte v ústech stejný olej a až pak vyplivnete, jaký olej používáte?
Díky za upřesnění Michala

Vždy se snažte odpovídat na to o čem se píše, jinak v tom vzniká guláš a je problém se vtom vyznat. Nicméně to, co popisujete je správně a opravdu to tak probíhá, ale zase zázraky od toho nečekejte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 8:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
MICHALA píše:
O derivační koupeli jsem četla, něco jsem slyšela i o "kloktání oleje", ale nevím, zda je to ono, co nazýváte olejovou kůrou. To celých 15 minut držíte nebo kloktáte v ústech stejný olej a až pak vyplivnete, jaký olej používáte?
Díky za upřesnění Michala

Ja používam olivový, tak bolo napísané v návode na túto olejovú očistu ústnej dutiny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz