lev píše:
Dobrý den. Chci se zeptat jestli se může stát, že je organismus najednou překyselený z důvodu přechodu na syrovou stravu? Myslím tím to, že tělo se začíná čistit, uvolnuje tak škodlivé látky do organismu a to se projeví i na PH moči?Pokud ano, za jak dlouho se přibližně srovná, pokud jím zásadotvorné potraviny? Díky za odpoved.
Ještě jeden dotaz. Dokud jsem jedla nezdravě, kuřecí maso, ryby, brambory, celoz. těstoviny, pečivo, rýži, pohybovalo se moje Ph moči ráno a večer v normě, ale jakmile jsem přešla na ovoce, zeleninu, ovocné štávy, prostě syrovou stravu, je moje Ph moči nízké a během dne se nezvyšuje. Taky se necítím moc dobře, hlavně k večeru. Nedokážu si to vysvětlit???
Za tím žádnou složitost není třeba hledat, tělo si prostě zásady vykompenzuje s nastřádanými kyselinami a začne rovnat váhu na přirozenou fyziologickou úroveň. Člověk jak se zbavuje kyselin tak zpravidla dost ztrácí váhu a součastně vylučuje množství nastřádaných kyselin, které se při tom uvolňují. Trvá to tak dlouho, dokud se nadbytečných kyselin nezbaví a to dost záleží na výchozím stavu a případné nadváze. Pokud jste jedla kyselinotvorná jídla, tak se tělo kyselin nemohlo zbavovat a pH skutečně zdánlivě může souhlasit ráno a večer, ale je otázkou zda tam byl také v pořádku odpolední stav na pH vyšším než 7 pH, což je nutné pro acidobazický píst. Odpoledne to pH vyžeňte nad 7 pH okurkovou šťávou, nebo případně i jedlou sodou.