Jiří Kubík píše:
Dobrý den , pane Jardo, zdravím i ostatní, kteří sledovali můj příběh a radili.
Chci se zmínit , jak pokračuji a jak dopadl test po půl roce. Celou dobu přesně dodržuji metodu dr.Budwig a samozřejmě
raw, syrovou stravu. Stav PSA se změnil jen nepatrně, klesl od ledna ze 6.5 na 6.2. Ale i to je úspěch, hlavně že nedošlo ke zhoršení.
I doktor , po mém odolávání podrobit se biopsii, uznal, že se asi nic moc špatného neděje. Ale stejně jsem musel podepsat reverz, že odmítám.Stále si myslím, že pokud nemám žádné vážné problémy, nenechám na sebe doktory šáhnout. Nadělají i tak dost chyb , ale o tom se moc nemluví. Mám jen trochu slabší močení, ale to jen někdy, většinou jen když dlouho sedím. Jinak vpořádku.
Za ty tři roky jsem přečetl spoustu článků na internetu, a došel jsem k této úvaze. Žádná nemoc se nedá léčit jen jednou metodou,
např. zdravou stravou. K tomu je potřeba alespoň tří věcí. Jako další je osobní a duševní pohoda, a třetí je prostředí.Jelikož jsem sám, rozešli jsme se s ženou před mnoha roky, a nemám ani přátele. Všichni mě považují za podivína, když odmítám jíst to :nejlepší,
co mi nabídnou.A to jsem si vše zakázal sám. Asi máte všichni stejné zkušenosti. Další je prostředí, bydlím ve studeném severním bytě v přízemí nad garáží. Na křižovatce silnic. Celodenní hluk aut neumožňuje skoro otevřít okno, věnovat se poslechu hudby nebo svému
koníčku, modelaření. Rušivé jsou v tomto čase sekačky trávy , štěkot psů a křik dětí nad hlavou. Tak jediným východiskem je sednout na kolo a jet .Za poslední roky vyrostl na protějším činžáku les komunikačních antén, takže jsem pořádně rentgenován.Bez možnosti se přestěhovat , se to nevyřeší.S tím se musím smířit.To byly moje úvahy. Zdravím a přeji všem zdraví a vydržet. Jirka
Jak vám správně píše člen pv33 jde o úspěch, protože pokud problém rakoviny stojí, tedy nic se sice nezlepšuje, ani nezhoršuje, máte k dispozici další čas na řešení a čas je jediné o co v této hře zvané život jde. Osobně lidem radím nestresovat se stále tím že mám raka, toho má totiž skoro každý, jenom mu zatím tu skvělou zprávu nikdo v bílém hábitu neoznámil. Vidím to tak, že pokračujte zhruba stejně, možná přidejte nějaké pomocníky, třeba houby lesklokorku lesklou, nebo čagu, oboje najdete na mém e-shopu a snažte se o vyváženou stravu. Jinak PSA není limitující faktor rakoviny prostaty, jde pouze o orientační vyšetření, tedy je třeba ho brát vždy s rezervou a spíše sledovat příznaky diskomfortu močení. Olivový olej zdaleka nemá stejné složení jako lněný, to si trochu nastudujte.