Ahoj Marku,
Pri teplote 40 až 99 stupňov celzia to budes varit hrozne moc dlouho. No zalezi na tom, co v tom hrnci vlastne chces varit, ale pokud maso, tak pocitej s tim, ze to bude mozna ze i 12 + hodin. Vzdyt pri teplote 120C se maso dela kolem 9 hodin. S timto pomalym hrncem, o kterem se ty zminujes (Klarstein) nemam ja ale vubec zadne zkusenosti. My mame doma prach-obycejny Hamilton Beach (5-qt. ovalny Slow Cooker, ktery stal pred 4 lety pouhych $20,00, ma 4 polohy - off, low, high, warm) ...posilam foto.
Ten hrnec o kterem se tady ty zminujes, je uvnitr z hliniku, (nebo neni?) a to se me vubec nelibi. Ten nas je z kameniny (ta vyndavaci vlozka, uvnitr toho obalu). Tento vyjimatelny vnitrek se da myt v mycce i s tou sklenenou poklici, ale ja myju tu poklici radeji rucne, protoze je na ni to gumove tesneni, jistota je jistota.
2x do roka si v nem dela manzel beef stew (hovezi maso, brambory, cibule, mrkev, vino, vyvar, cesnek a ruzne koreni) a to se vari na LOW 10 -12 hod, na HIGH 4-6 hod.
Jinak ho pouzivame vyhradne na party, vetsinou v nem delame nejake dipy (bud z articoku, spenatu a nekolika druhu syru, nebo z mlete svickove a tri druhu syru), pak to nechame zaple na nejnizzsi teplotu, aby to behem party neztuhlo a dalo se to dobre nabirat. Nebo do neho dame meetballs s omackou a je to jen zaple na nejnizsi - udrzovaci teplotu ...na party je tento hrnec jako stvoreny, jinak je me osobne na nic, protoze ja jim hodne zeleniny v syrovem stavu, co se neda jist syrove, to si kratce naparim, pri vareni se ztraceji enzymy, takove jidlo bez zivota je k nicemu. Nerikam, ze sem tam nedostanu taky chut na nejake dobre masicko, ale to si udelam radeji steaka, nebo salmona, zadne dlouhe vareni.
Ty pokud si budes chtit udelat treba pulled pork (trhane maso z plecka), tak ho budes delat nejspis celych 12 hodin, mozna ze i dyl, protoze ta teplota je skutecne hodne nizka, takze ocekavej velmi pomale, dlouhe vareni. Zalezi taky z jakeho druhu masa budes co varit (ze svickove to bude samozrejme driv hotove), zalezi taky na mnozstvi masa.
Příloha:
Hamilton Beach.jpg [ 60.06 KiB | Zobrazeno 18737 krát ]