Dobrý den všem. Znovu a znovu hledám na zdejších fórech a vždy najdu potřebné informace, děkuji Jardovi i ostatním. Nyní aktuálně mě dost zlobí klouby - odkyseluji a tak nějak se snažím dodržovat zdejší zásady. Vím, že mi pan Zajíček zdůrazňoval důležitost procházek v lese, vyhnout se stresu a tak, ale šidím to. Teď jsem se na "odkyselovacím fóru" dočetla, jak se při
nedostatku kyslíku tělo snaží udržet pH krve zadržováním kyselin, např. močové, aby neutralizovalo Co2, které působí zásaditě, no a ta se pak s minerály ukládá.... Doporučuji toto fórum pořádně přečíst
. Pořád dělám chyby.
Pamatuji si, jak jsem v r. 2009 nejenom zde lapala informace se zoufalou touhou žít, spoustu věcí jsem přehlédla. Dělala spoustu chyb, mozek vše nepobral, někdy v textech viděl jen to, co se mu hodilo do krámu. Ale každý krok je dobrý! Prodělala jsem rakovinu prsu se vším - chemo, ozářky, 2. stupeň, zasažená uzlina a už žiji sedmým rokem a plně, chodím celou dobu do zaměstnání, dost stresujícího, sice to nějak neumím vyřešit, finance atd., měla jsem pocit, že musím okamžitě dát výpověď, ale pak jsem si to nějak srovnala v hlavě, a snažím se najít i v něm své naplnění. I přes uvedné žiju už 7 let a zdá se, že jsem i dost v pořádku. Píši to, abych povzbudila všechny, které zde hledají jako já dříve.
Začátek je zmatek, neuměla jsem si představit, jak to zvládnu, všechny ty informace a kombinace tady. Je to jak vysoká škola.
. Měla jsem pocit, že nemám dost vůle a sebeovládání, každý, kdo sem píše rady, mi připadal takový uvědomělý a vzdálený, přitom smrt za dveřma, děti na škole atd. Ale každý krok, i malý, tělu uleví a posune ho ke zdraví. Na začátku je člověk jenom vyděšený. Každý Vám radí něco jiného, jeden makrobiotiku, druhý živou - nevařenou stravu, dále dieta podle dr. Budwigové, jeden nejíst cukry, druhý maso, jsou diety podle krevní skupiny, hladovky a další a další. Připadalo mi, že si to navzájem odporuje. Kupovala jsem ingredience a pak je vyhazovala. Navíc zlobily střeva, žlučník, žaludek, takže mi po syrové zelenině bylo zle a další problémy (tady musím již napsat, že většina těchto problémů je minulostí,,
)
Strava - to byl pro mě největší oříšek, např. téměř nejíst sacharidy (Dr. Coy) , t.j. i ovoce, (rakovinové buňky nepotřebují k výživě kyslík, potřebují pouze sacharidy), další - nejíst maso, jsou výzkumy na myších, kdy bílkoviny opravdu podporují růst rakoviny. Nakonec jsem si to dala dohromady tak, že rakovina se živí sacharidy a maskuje se za bílkoviny, při přemíře bílkovin nemá tělo potom dostatek prostředků, aby to všechno zlikvidovalo. Zbývá potom zelenina, oleje a oříšky, kdo nemá dostatečný strach nebo vůli, tak to pomalu nedá. Po zelenině bývá i lidem špatně, netráví ji apod. já měla problémy se žlučníkem, zácpou, játry, dnes už to je docela v pohodě, ale těch experimentů, (opět mi pomohly informace na zdravi-az, hcl atd.) V kupované zelenině je dále spousta chemikálií, no prostě to v dnešních podmínkách si pomalu nevybereš. Já maso jím, dnes už bych ho nepotřebovala, ale neobstarám si dostatek dobré a rozmanité zeleniny (moje lenost), Budwigová se mi nějak přejedla. Já už mám dnes pocit, že mi tělo hlásí, co je třeba, ale ne vždy ho poslechnu.
Koupila jsem také knížku Jak se dožít 140 let, napsal ji S. Bradleay, jeho stránky a osoba vypadají jak z amerického úletu, ale ta kniha mi připadala bezvadná, já se vždy nadchnu pro další a další knihy, ale ono mi to už nějak navazuje. Ten hladovky nemocným rakovinou nedoporučuje (odpusť PV), dle něho je to hlavně o vit. C rutinu, koenzymu Q10 a B3, naopak nedoporučuje A, B12, D2 a mořské řasy, ty vám zase cpe každý. Tak si vyberte. Živá strava lze prý bez následků držet opět pouze dočasně, může se prý časem zhroutit organismus, imunita, znám i osobně pána, kterému se to přihodilo a to měl dostatek peněz na kvalitní suroviny, viz Průchovi - Omyly, na které se doplácí a umírá (jing, jang atd.), zase tedy nic nevím určitě, ale věřím, jak zde píše pan Jarda, je to vše o imunitě, každý má rakovinu z jiného důvodu, který je nutno najít a vypořádat se s tím.
Co mě nejvíce vystrašilo, že jsem prodělala chemoterapie, které zřejmě prodlužují život jen v řádech měsíců, nikoliv let a hlavně ničí imunitu, falšují se prý statistiky, výzkumy mají hranici pěti let přežití, to se statisticky prodlužuje především dřívější diagostice onemocnění. Prý byznys pro farmaceutické firmy, ještě jsem se nezeptala svojí onkoložky, zda by chemo předepsala svým dětem. Vždycky prý zbyde nějaká buňka, tu musí právě zlikvidovat imunita a chemo ničí i imunitu. Po ozařování vnitřních orgánů jsou doživotní průjmy apod. Já jsem asi ráda , že jsem klasickou léčbu absolvovala dříve než, jsem se to dozvěděla a nenapadlo mě, že mám možnost volby, takové to, co by, kdyby.. je hrozná věc. Mně se však po té horšily přes rok výsledky, vysadila jsem proto všechny prášky od lékaře a brala přípravky dědka kořenáře, + praktikovala různé očisty dle zdejšího fóra a výsledky na onkologii potom byly v normě i bez jejich prášků, ale ten strach, když se na tu klasickou medicínu vykašleš, je hrozný!!!!! Tady je to každého věc, jak se rozhodne, jak to ustojí. Alternativní léčba je také pěkně shrnutá v knize Vyhrajte svůj boj s rakovinou od Billa Henderse. doporučuji
Držím všem palce, ať jsme tady ještě dlouho, ale ať to také stojí za to, pro nás i ostatní. Omlouvám se gramatiku.Veselé Vánoce