JanV píše:
tak už jsem z toho jelen.. (analýza Ca +500%, hořčík +- Ok)
před 14 dny jsem začal hořčík natírat 2x za den vrchovatou lžíci a brát chelát orálně asi 300mg za den.
Dostavil se vyšší tep - kolem 100 - říkám si, že jsou to "detoxikační" projevy-pobolivani u srdce. Do toho beru vitamín D1000 spolu s vitamin K2 mk7 100ui, E -200, C-1000, omega3, lecitin, b-complex silny aj.
Po tydnu odjizdim na kretu, prijedu tam a nemuzu spat - hořčíkem jsem se už nemazal (jinak spim normalne). Proste jsem 3 noci nespal, musel jsem za doktorem, rekl mi ze jsem ve stresu..dal mi neco na nervy. Spal jsem asi 2 hodiny. Dalsi den vubec atp. (muj stav byl strasneho napeti, ne stresu - proste neco se ve mne delo).
Prijel jsem z te priserne dovolene nazpet. A nespim zase. Pridalo se k tomu bolest zad a kycle.
Uprostred noci jsem si ze srandy vzal 500mg vapniku a behem minuty stav hlavy v poradku, za hodinu se to vratilo, vzal jsem dalsich 500 a usnul jsem jak spalek. Rano bylo po bolesti zad, kycle i srdce. Pokud by jste nekdo mel nejake info, nebo vas cokoli napadlo, budu nesmirne vdecny... uz vazne nevim.
Tam je patrně problém jinde, pokud dodáváte za daných výsledků vlasovky hořčík ve velkém, může se zapnutím některých vypnutých pochodů zvyšovat i potřeba vápníku, ale ta je pouze přechodná. Každopádně vápník i hořčík silně zklidňují, tedy asi jste stav trochu vybalancoval a tím problém odezněl. Určitě to neznamená že by jste měl hořčík přestat dodávat, ty stavy způsobuje stále přebytek vápníku a tedy tím vznikající horší schopnost organizmu využívat sacharidy. Jejich nedostatek v krvi způsobuje docela masivní problémy, silné úzkosti, bušení srdce, nespavost a mnoho dalších nepříjemných projevů. Většinou se to dá přežrat, což jste asi nevyzkoušel a předpokládám, že by se stav po jídle skoro okamžitě výrazně zklidnil. Dobře se v tom dá zorientovat i podle nutriční kalkulačky, třeba cronometer.com. Pokud si stav dodávaných živin spočítáte a budete vidět dlouhodobě nějaké deficity, dokážete na ně operativně reagovat.