romcawi píše:
Ahojte, pokousim se o ketogenni dietu cca tyden. Podle Ketostixu v ni jsem. Delam to hlavne z duvodu zbaveni se kvasinek. Nicmene moje otazka je trochu z jine oblasti, avsak spojena s ketogenni dietou. Ma nekdo zkusenosti s ketogenni dietou pri dynamickych sportech? V mem pripade je to ledni hokej. Citim se na lede cim dal hur, slabsi,pomalejsi, ale hlavne svaly nemaji zadnou vytrvalost, po chvili me zacnou palit nohy a uz se tam jen tak placam. Muze to byt napriklad nedostatkem vitaminu, ktere nyni moc neprijimam z duvodu zadneho ovoce? Nebo spise ta prechodna prvotni faze, u ktere ma clovek pocitovat slabost atd?
Nekde jsem vycetl, ze pred takovym sportem si muze clovek dat 30-40 sacharidu, napriklad nejake ovoce. Nic o preruseni ketozy tam napsane nebylo. Muze teoreticky okamzita sportovni aktivita zamezit vykopnuti z ketozy?
Posledni otazka: Je pro hodne aktivniho cloveka 175cm/80kg/29let v poradku denni prijem tuk250-280g,bilkoviny110-140g,sacharidy 30-50g, nebo byste neco menili? Bohuzel jsem se vubec nemeril,ani nevazil,ale od oka mi pripada,ze spise trochu hubnu.
Jinak super stranky,uz pred ketogenni dietou jsem toho tady dost procetl a pomalu menim svuj zivotni styl, bavi me to a vyhovuje mi to.
Diky vsem za jakykoliv nazor ci radu ci pripominku.
Roman
Tak při delší rozumné zátěži by neměl být problém, ale při velkém krátkodobém výkonu vám patrně rychleji dojdou baterky. Tělo se pochopitelně značně přizpůsobí, v tom by problém být neměl, ale na sacharidy je schopno podat vyšší krátkodobý výkon. Existují i cyklické diety, to patrně bude u sportovců vhodnější i když se již mnohdy blbě kombinují s rozjetou kvasinkou. Vždy to je o nějakém kompromisu, člověk si musí vybrat co chce víc, zda sportovat, nebo být zdravý, ono to dohromady většinou moc nejde. Ne nadarmo plně platí perfektní úsloví "Vrcholovým sportem k trvalé invaliditě".