Dobrý den,
zdravím Vás pane Jardo a také všechny příznivce zdravého životního stylu. Aby jsem vzal vše popořadě, nikde jsem zde na fóru nic o varikokéle nenašel, proto se případně omlouvám za opakování. Začnu asi takto. Již zhruba 3 roky trpím na varikokélu, která se projevila výrazným zvětšením žilního pletení, dle mého úsudku z pravidelného cvičení (převážně však pouze s vlastní váhou) a tím samozřejmě spojeném zvyšování přirozeného tlaku v břišní oblasti při provádění cviků, zejména tedy pří posilování břišních svalů. První zjištění varikokély bylo zhruba v 15 letech, nyní je mi 18. I přes poměrně velké zvetšení žilního pletení v šourku to naštěstí "zatím" neprovází větší bolest, ani nepůsobí žádné nepřijatelné potíže.Spermiogram jsem zatím nezkoumal, jelikož pro mne není tak podstatný. Dle urologů po celém světe je samozřejmě jediné možně řešení operace nejlépe v podobě mikrochirurgického zákroku, čí embolizace a následné přerušení postiženého žilního zásobování. Dle všech odborníku zabývající se touto problematikou včetně veškeré literatury, se samozřejmě onemocnění nedá přirovnat ke křečovým žilám nebo hemeroidům, z důvodu uspořádání žilního řečiště, k neprospěchu gravitace, s následnou ztrátou funkcí žilních chlopní a neodváděním krve zpět do srdce. Dle tohoto uvážení se mi odůvodnění gravitací jeví jako naprostý vtip a myslím si, že v takovém případě by musel varikokélou trpět každý 2. muž namísto uváděných 15% populace. Názor lékařů je samozřejmě takový, že se s takovým onemocněním nedá prožít celý život a postupně to začne provázet urgentní bolest a ztráta plodnosti, při čemž šance na zlepšení je po operaci pouze 5-20%. Tohle všechno se mi zdá jako naprosto nepřirozené a vzhledem k tomu, že vše v těle není jen tak náhodou i naprosto nepřijatelné řešení a úsudek. Dle mého názoru je to bez výjimky stejná žilní nedostatečnost jako křečové žíly v dolní polovině těla a tak by měla mít i podobnou příčinu vzniku. Kromě varikokély na nic jiného netrpím a to ani v podobě jiné žilní nedostatečnosti na jiném místě. V podstatě od narození jsem vegetarián, v posledních dvou letech vegan, v posledním roce z 80% vitarián a v posledním měsíci 100% vitarián
. Zdůrazňuji, že jediné, na co jsem kdy trpěl, byla senná rýma, kterou jsem živou stravou dostatkem pohybu a pravidelné detoxikaci a prováděním očist zlikvidoval. A pak dle lékaře malá šelest na srdci, se kterou úspěšně a bez problému běhám 10 km ( zřejmě opravdu tak velká nebude
) . Takže Varikokéla je pro mne nyní jako čistý blesk z nebe. Stravu se snažím opravdu vyváženě kompenzovat. K ovoci dostatek zeleně a skořice, nepokoušet tím tak krevní cukr, to vše půl na půl se zeleninou v průběhu dne dle možností. Ořechy přiměřeně, více semínek ( lněná, sezam, mák, chia, slunečnicová), oleje (olivový, ostropestřec), sůl himalájskou růžovou, cukr už si pamatuji jen podle bíle barvy
.Každý den spirulina a chlorella a pravé čištěné mumio. Začínám užívat citronan hořečnatý, malát jsem bohužel nesehnal. Začínám si hlídat pomět vápník, hořčík, draslík, křemík v těle. BMI 18,99.A k tomu všemu přidávám kurkumu na onen obnovu žil. Varikokéla je tedy můj velký soupeř, který prozatím vyhrává a násilím mi bere mnou tak oblíbené cvičení a běhání, které ji bohužel zatím jen zhoršuje. Naprosto dnes postrádám jakékoliv alternativní informace o tomto problému a začínám z toho mít velmi depresivní stavy. Vím jen, že naprosto nepřirozenou léčbu operací odmítám. Děkuji všem co to dočetli až sem, a budu moc rád za jakoukoli radu, poznatek, zkušenost či cokoli jiného užitečného. Děkuji.