Bebe píše:
Štatisticky vraj 10% obyvateľstva trpí v nejakej miere ľadvinovou nedostatočnosťou, čo je znížená schopnosť obličiek filtrovať a teda odstraňovať škodliviny, alebo nadbytočné prvky a zlúčeniny z tela. Výsledkom môže byť nerovnováha prvkov udžiavajúcich optimálny vodný režim, teda sodík/draslík, teda zadržiavanie vody v tele, vznik rôznych opuchov (otokov) väčšinou môh, ale i rúk, alebo v opačnom smere odvodnenie a strata na váhe. Ďalej to môže byť pomalšie odbúravanie kyselých a zásaditých látok z tela ľadvinami a s tým spojené kožné prejavy, začervenanie pokožky napr na tvári, hrudi, ale i inde na tele. Problémom môže byť i vysoko zásaditá/zásadotvorná strava zbytočne zaťažujúca ľadviny.
Moje otázky znejú, ako správne identifikovať a vyhodnotiť jednotlivé riziká patriace k ľadvinovej nedostatočnosti? Ako nastaviť stravovací a pitný režim pre bežný život šetriaci ľadviny. Pri prejavoch v priebehu liečebnej kúry, či procedúry sa táto dá prerušiť. Máte s tým niekto skúsenosti, riešil niekto podobné problémy, alebo následky ľadvinovej nedostatočnosti? Prosím niečo určitejšie, ako rada typu všetkého s mierou. Ďakujem.
Tak rizika pokud dobře pijete a nemáte zanesená střeva jsou minimální. Bohatě by měla stačit očista ledvin alespoň jednou ročně a sem tam je propláchnout ledvinovým čajem. Pochopitelně jim vadí dlouhodobě vysoké pH, je opravdu vhodné držet dobře fungující acidobazický píst.