bohous píše:
Dobrý den,
patřím také k těm, kteří se snaží o pravidelnou očistu tlustého střeva. A používám k tomu metodu nad jejíž bezpečností se tady mnozí pozastavují. Běžnou, poněkud upravenou bidetovou spršku.
Namísto sítka jsem na tuto spršku našrouboval redukci a na ní připojil 1,5 m tenké hadičky.
A samotné použití je potom docela jednoduché:
Posadím se na záchodovou mísu, nastavím teplotu a množství vody na výstupu do umyvadélka a potom si hadičku postupně zavádím až k počátku tlustého střeva. Současně ventilkem citlivě reguluji přívod vody do hadičky a sleduji její odtok. Oproti běžnému postupu očisty je důležité nacvičení uvolnění svěrače tak, aby mohla voda i s nečistotami průběžně odtékat. Při jakémkoliv problému lze hadičku buď povytáhnout, nebo proud vody ventilkem na spršce zastavit.
Takto lze zhruba za 15 minut vyčistit i nevyprázdněné střevo nebo ho uvolnit při zácpě. Důležité je nespěchat a pouze citlivě regulovat přívod vody. Tuto metodu používám k naprosté spokojenosti již delší dobu. Vím, že je diskutabilní zda se takto nemohou dostat do tlustého střeva spolu s výplachovou vodou nějaké nežádoucí látky. Proto by mě zajímalo, zda má někdo zkušenosti s tím, jak a čím ošetřit a vyplnit vyprázdněné tlusté střevo. Resp. kde je možno získat vhodnou mikroflóru. Vyplnění střeva mikloflórou od dárce pokládám za poměrně problematickou záležitost.
Tak při určité zručnosti si takto vlastně provádíte menší hydro kolon, což jako problém nevidím, já tam vidím problém v tom riziku, že člověk z neopatrnosti, nebo roztržitosti pustí vodu plným tlakem a je na vážné komplikace zaděláno. Toto by bylo bezpečné pokud by bylo možno nastavit konstantní pracovní tlak a pak bych se toho nebál, ale nevím o žádném běžném tlakovém ventilu na tak nízké pracovní tlaky. Nějaké výrazné zamoření bych u vody z řádu nepředpokládal a do určité míry by šlo případně eliminovat vyšším dodáním probiotik, případně je na závěr procedury napustit do střeva spodem, třeba pomocí stříkačky Janette, to jsem zde již vysvětloval, tak pohledejte.