Dobrý den, tyto stránky jsem objevila náhodou asi před 2 týdny, když jsem dělala jaterní očistu a hledala nějaké info navíc.
Moje problémy začaly vlastně už od narození, abych to zkrátila, časté infekty průdušek, takže ročně 2x až 4x antibiotika. V pubertě hrozná pleť, což trvá doteď (takže už skoro 20 let).
Na začátku tohoto roku problémy se zažíváním, vysadila jsem lepek, to pomohlo na chvíli. Před 2 týdny jsem byla na kontrolu krve, na obličeji jsem měla rudé fleky, našli mi v žaludku helicobacter pylori. Doktorka mi dala kombinaci 2 antibiotik a inhibitoru protonové pumpy. Prášky mám doma, ale nezačala jsem je brát, pořád doufám, že to nebude třeba. Mám žádanku na gastroskopii, zatím jsem se k tomu psychicky neodhodlala.
Po změně stravy jsou moje problémy asi o 50% lepší, a to jsou teprve jen 2 týdny. Fleky na obličeji se začínají hojit.
Můj jídelníček:
snídaně
2 lžičky manukového medu (protibakteriální účinky na sliznici žaludku atd.)
za půl hodiny půl litru štávy z mrkve a jablek (většinou tak půl na půl, nebo jablečné trochu víc)
za půl hodiny až hodinu ovocný salát (450-500g různého ovoce + 1 lžíce panenský olivový + hrst slunečnicových nebo jiných semen, kokos nebo skořice)
svačina
banán
oběd:
zatím to ještě nemám úplně vychytané, teprve to tady všechno pročítám
rýže natural / kuskus / bílá rýže a k tomu různé druhy zeleniny
svačina:
meloun
večeře (10 min. před večeří sklenka vody s 1 lžící jablečného oleje):
totéž jako oběd nebo volské oko a zelenina
večer někdy ještě vypiju 3dcl až půl litru šťávy z okurky a mrkve (mrkev tak čtvrtina, zbytek okurka)
Momentálně čekám na vyklíčení mungo fazolí a vojtěšky. Během dne piju vodu, někdy vodu s citronem, zatím si vodu zmražuju.
Chtěla jsem se zeptat, kolik oleje bych měla denně spotřebovat. Dávám ráno lžíci olivového a 1 lžíci k obědu. Mám doma různé druhy olejů -dýňový, z ostropestřecový, slunečnicový, rakytníkový. Měly by se konzumovat samotné nebo s jídlem? Kolik?
Během dne ještě sním tabletu lactobacilů.
Dost jsem zhubla a hlavně večer se cítím trochu bez energie, bývá mi zima a mám hrozně studené ruce a nohy. Moje BMI je 19.
Po ranním salátu se cítím většinou dobře, někdy mi hrozně kručí v břiše jako kdybych měla mít průjem. Večer je mi někdy ze zeleniny těžko, třeba i z té okurkové šťávy. Mám někdy hroznou chuť na něco teplého, mám takový divný pocit v žaludku, jako by mi vadilo všechno studené.
Mám doma všechny knihy od Dr. Walkera. Chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Mám si vybrat jednu kombinaci šťáv na určitý problém, který je nejakutnější nebo střídat?
Mám za sebou zatím: 3x neúspěšnou očistu žaludku (teď na chvíli pauza), 1x jaterní očista (měla jsem dělat další, ale ozval se močový měchýř, tak čekám, až to bude ok), každé ráno očista dutin.
Cítím, že jsem dost zahleněná, je to už lepší, ale pořád mám jakoby knedlík v krku a cítím, že jsou to hleny.
Prosím o radu, jak dál a moc se omlouvám, jestli se ptám na něco, co už tady bylo řečeno (což nejspíš ano), ale jak říkám, postupně pročítám, je toho hodně, za ty dva týdny jsem úplně přeházela jídelníček