jahoda píše:
Dobry den, rada bych vedela, znate-li nejaky lidovy figl, jak zbavit- cim omyt, chemicky "osetrenou" zeleninu a ovoce- pro odstraneni te chemie (pesticidy atd.)?
Dale pisete o orechovem mleku slozenym ze sezamu, mandli atd. pro prijem vapniku s horcikem- skvele, akorat- neni pomer omega 6 hodne vysoky a tudiz skodlivy???
A co rikate ryzovemu mleku? Popr. jake orechy ci semena a v jakem pomeru pridat a jakym zpusobem byste ho doporucil vyrabet? Jak se maji spravne dat naklicit semena a i orechy???-pred pridanim do mleka ci do snidane, jak pisete...???
Ohledne Vaseho jidelnicku- ma se do snidane pokazde pridat mak a kokos a 1paraorech a mandle? nebo je to mysleno stridat mak za sezam, podruhe mandle za lisk. orechy ci pridat pouze mak a dalsi den pouze 1paraorech a uz nic jineho???
Dale pokud chci pouzivat kv. Candida susene houby Shiitake, ktere se maji dle navodu namocit na 1hodinu a pak nechat prejit varem...souhlasite s timto postupem anebo doporucujete se susenym houbam vyhnout uplne, ci je jen namocit a nesterilizovat prevarenim, nebo jak???
A co zampiony (jsou podle Vas zdrave?) a jine cerstve houby, treba lesni- mohou se pridavat k Hlive, nebo vzdy jist jen 1druh?
A k veceri, je zdrave michat naklicene lusteniny s namocenou obilovinou? Napr:cocka+hrach+fazole+ryze ci ryzove mleko a vse smichat v mixeru??? Kolik jich a v jakem pomeru kombinovat?(a co pridat lzicku medu- zajima mi jen, co je zdrave a co uz ne...?)
A jakym zpusobem naklicit lusteniny? menit vodu po 12hodinach i u krup??, a macet az 72hodin nebo znate lepsi postup???
Do salatu je vporadku pridat lzicku medu a spetku Keltske soli spolu s Jabl.octem a oliv. olejem??? A co pridat stavu z cerstveho citronu??? Muze se pridat citron i do snidane-ovocneho salatu???
A jaky je Vas nazor na pouzivani morskych ras napr. do bananovych smoothies? A jake rasy doporucujete (Chlorela?Wakame?Dulse Flakes ci jine???) a jak je pripravovat (v navodu je obvykle namocit na 1h a varit 10minut...,nebo jinak???)
Rikate, ze Vy sam uz obilniny nejite vubec...a co lusteniny?
A pokud ani Ty ne,
berete Vy sam nejake vitaminy...jako treba omega-3 nebo vit.D- nebo jak se daji jinak ziskat tyto pro telo nezbytne, denne v odpovidajicim mnozstvi ze stravy???
Za Vase nazory mockrat dik
Nejjednodušší je, co nejvíce odšťavňovat a málo jíst v celém stavu.
Tak tam místo něčeho, co doporučuji dejte lněné semínko a máte tam zase omega 3 mastné kyseliny. Jinak i tak, je jich tam určitě míň, než v bůčku.
Rýži nejím, mléko z ní, dle mého názoru, za studena vyrobit nejde, ale nikdy jsem to nezkoušel, protože je kyselinotvorná. Popisovat klíčení, po mě nechtějte, na to zbytečný čas nemám a zadejte to do vyhledavače.
Jak to píšu, tak to jím, někdy z těch ořechů vyrobím mléko, to vypiji před jídlem a ořechovou vlákninu přidám do jídla.
Houby jím jen čerstvé a to konkrétně hlívu, kvůli beta-glukanům, nic jiného a sušené již vůbec ne. Nicméně nevidím v tom žádný problém, ale kdo Vám zaručí, co do toho daly, ty kurvy šikmooké.
Žádné patlaniny nikomu nedoporučuji, to co jste popsala, je jako když vařila kočička s pejskem dort a hlavně na závěr přidejte mýdlo.
Klíčení viz. internet.
Čím méně toho tam namatláte tím lépe. Určitě nevadí jablečný ocet, olivový olej a citrónová šťáva.
Řasy používám vločky Nori a Dulse, případně tablety Kelp. Zásadně to sypu přímo do salátu, nebo zamíchám do čerstvé šťávy a vypiji.
Klíčené luštěniny jím skoro denně, většinou mungo, čočku, nebo hrách a někdy z nich v mixéru vyrábím velice dobré, pálivé zálivky na zeleninu.
Denně beru 2000 C, 800 E, 500 B12, 20 B6, 30 Zn v chelátové vazbě, 12 tablet pangaminu a dvě lžičky dýňového oleje, mimo to pravidelně používám, lněný panenský olej, k zajištění dostatku omega 3 mastné kyseliny.