Přeji prima den,
jsem zde nový a moc rád že existuje tento web, toto diskusní fórum a smekám před panem Jardou.
Asi před rokem jsem pociťoval občas při močení řezání. Je mi 50 let a v únoru mi lékař ( urolog ) zjistil zánět prostaty. Po nějakých antibiotikách konstatoval velikost prostaty v pořádku a zánět vyléčen. Zůstávalo mi však v močovém měchýři po vymočení trochu moči (residua ? ) a řezání nebylo něco s čím by se nedalo žít, nedělalo mi to problém. Měl jsem brát ale nebral Tamsulodin HCI Prolong na uvolnění svalstva prostaty. Od tohoto času jsem hodně změnil stravování, ( hodně zeleniny, ovoce, štávy z nich ). Snažil jsem se dělit uhlohydráty, bílkoviny, také jsem velmi omezil lepek, cukr i mléko. Na kontrolu po dvou měsících jsem nešel v doufání že vše zvládnu změnou stravy, + 3 měsíce jsem bral Cordyceps.
V prosinci 2015 návštěva primáře urologie ( jiný urolog ) spíše pro kontrolu, ale řezání v průběhu roku bylo stále a možná trochu zesilovalo. Nález - chronický zánět prostaty, prostata zvětšená, ( norma 20, nevím čeho, moje 46 ). Primář mi prostatu vymačkal, udělal výtěr z močové trubice, krevní testy, moč. Antibiotika Doxybene 100 na měsíc, docela velká dávka a Tanyz Eras na uvolnění. Bral jsem je, jen o novoročním lyžování jsem měl halucinace a motání hlavy, tak jsem Tanyz vysadil. Po měsíci, čili včera další návštěva. Vůbec mne neprohlížel, krev v pořádku, obával jsem se PSA, za 2,4 jsem spokojen. Z výtěru bez kvasinek, positiv bakterie ecoli a ještě nějaká jiná. Opět mám antibiotoka na měsíc . . . Coltrimoxazol Al Forte po 12ti hodinách, + něco na uvolnění, prý bylinné
Prostakan.
Měřím 180 cm / 80 kg, od vánoc mimo jednoho dne ( byl jsem totálně vyčerpán ) a měl jsem 4 smažená domácí vajíčka ) jsem jen na zelenině, ovoci, jádrech, šťávách, provádím klystýr, piju vrbovku, beru Chlorelu a celé spektrum vitamínu B, kyselinu listovou, zinek. Zatím zlepšení moc necítím, v noci běhám močit i třikrát.
Prošel jsem zdejší forum i fora další, ale opravdu nevím zda mám brát antibiotika. Jsem schopen nějak jinak zničit bakterie které zřejmě pochází z tlustého střeva?
Co bych měl dělat více, nebo jak jinak zničit bakterie. Ve svém životě držím občas půst, dvakrát i 7 dní, prováděl jsem asi před 12ti lety klystýr jak je popsán zde kvůli častému zánětu průdušek, ( toho vypadá že jsem se zbavil
, pravda je, že po té jsem ho prováděl velmi nepravidelně a málo. Občas dělám masáž prostaty.
Děkuji za každou radu nebo Váš názor či zkušenost.
Pěkný víkend
přeje benda