Ates píše:
Jedno jídlo denně si může dovolit člověk s váhou zhruba do 50 kilo. Takový lehký člověk mnoho jídla nepotřebuje a mohlo by mu stačit na den 100 gramů tuku, 50 gramů bílkovin a zhruba tak 75 gramů sacharidů. Tohle se dá sníst v jednom jídle. Ale někdo, kdo má například váhu o polovinu vyšší, tedy kolem 75 kilo, nemá moc šanci dodat tělu všechny živiny v jednom jídle. A pokud člověk navíc sportuje nebo fyzicky pracuje, zvedá se potřeba všech živin, hlavně bíkovin, takže jedno jídlo je pak naprosto nereálné.
Trepeš neskutočné voloviny........... 5 mesiacov som fungoval na 1 jedle denne, BEZ ÚNAVY, športujúc, v jednom jedle okolo 300g tukov, okolo 100g bielkovín a do 20g sacharidov, so stolicou, ktorá PADÁ NA DNO záchodovej misy. Teraz jem 2 krát denne, ale z iného dôvodu - lebo mi chýbalo užívať si jedlo, ako som písal v dlhom príspevku na predchádzajúcej strane. Tak tu nepíš voloviny, na jednom jedle denne sa dá skutočne dobre fungovať, aj keď človek športuje (profesionálnemu atlétovi by to asi nestačilo, ale profesionálny atlét športuje neprirodzene veľa...), robieval tak aj myslím Muhammad Ali posledné roky jeho aktívnej kariéry.
Teraz, keď jem dva krát denne, cítim trošku obmedzenie, ktoré som necítil keď som jedol jeden krát denne...... Už proste v pribehu dňa (okolo 13-tej) jem druhý krát... Nie je to také super ako to bolo predtým - z jedného pohľadu. Na druhej strane - teraz mám väčší pôžitok z jedenia..... Doprajem si totiž popri živočíšnych potravinách aj naklíčené či vykvasené strukoviny či pseudoobilniny, vykvasené oriešky/semená, huby, kvasenú zeleninu (všetko v množstve do 70-80g sacharidov/deň). Dva krát týždenne budem mať "druhé jedlo" miesto naklíčenej varenej kaše s orieškami a maslom, koreninami, atď., doma vyrobený jogurt od kráv pasúcich sa na lúke, nepasterizovaný z nepasterizovaného mlieka, možno 1 liter čo sa objemu týka, s dodatkom masla (len takých 40-50g masla, ale nezmiešam to spolu, zjem to oddelene). Kľudne si ho budem môcť vziať do roboty, mám už 3 kvalitné termosky
... Jednu na čaj (5dcl), jednu väčšiu na jedlo (1,2litra, teraz ju používam pomenej, na jogurt sa bude hodiť - termoska uchováva aj veci studené, keď ju "predstudením" studenou vodou), a jednu menšiu na jedlo (750ml, skladná, s krásne širokým hrdlom 11cm, krásne sa z nej konzumuje...). Tá menšia sa dá použiť na moje "prvé" či "druhé" jedlo dňa, bez toho, aby som musel "hlboko" loviť na dne termosky (aj tá veľká je "termoska na jedlo", ale asi pre ženské ruky...), a je mi smiešne dávať 400-500ml obsah jedla do termosky 1,2 litra... To potom tá termoska dlho neudrží dostatočne teplé na to, aby som tam potom ešte šupol po jej otvorení pred jedením nepasterizované maslo a mal to dostatočne teplé na to, aby sa to príjemne jedlo...
Teším sa na jogurty...........prišiel som na chuť "živým" potravinám, včera, dnes a zajtra som jedol/ budem jesť pomleté a v ananásovej šťave predtrávené mäso z daniela... Chutí to FAJN, zohrejem si to na takých 45-50 stupňov (enzýmy to nezabije, to by muselo mať 50 stupňov možno 3 hodiny...) spolu s maslom, koreninami, varenou hubou shitake, namočenými slnečnicovými semienkami (aby som mal čo "žuť", tá kaša z mäsa je takmer ako omáčka
).... Je to mňamka...
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda