Dobrý den p. Zajíček/čtenáři,
Dovolím si požádat o radu, jelikož již nevím, jak dále.
Je mi 22 let, pracuji na PC. Víceméně mi nikdy nic vážného nebylo, jen jsem se často cítil unavený. Snažím se žít myslím docela zdravě (strava, pohyb). Problém nastal před cca čtvrt rokem. Přes noc se mi objevily zákalky ve sklivci. Poté se ještě přidaly občasné bolesti svalů, kloubů, neustálá únava a nedávno ještě tinitus. Celkově jsem docela zhubnul (nechtěně). Nyní mám 186 cm/ 72 kg.
Jednoznačně nejvíce mi vadí zákalky, ty další věci i připisuji jako výsledek stresu, nervozity, nepohodlí apod. kvůli zákalkům. A věřím, že odezní. S očima jsem problém nikdy neměl, brýle nenosím. Dle lékařů to nic není, mám si na ně zvyknout. Což si teda neumím představit. Vidím v obou očích několik „hadů (průhledné a šedivé) a koleček“ složených z „kruhů“. Když se dívám např. proti jasnému oknu přivřeným okem, vidím tyto kroužky všude. Zákalky jsou pak složeny z těch koleček, ale jsou mnohem více u sebe. Toť můj popis
Zřejmě to jsou vlákna sklivce.
Používám od oční kapky jodid draselný a sodný, nicméně bez viditelné změny. Spíše mi to přijde horší. Zkoušel jsem užívat cca měsíc MMS (2x denně 3 – 4 kapky). Bohužel se všude uvádí, že léčba neexistuje, jedině vitrektomie. Jediné co jsem našel, že by mohlo pomoci je MSM, kyselina hyalurnová a očista jater. Tak pokud by k tomuto měl někdo radu/zkušenost, byl bych moc vděčný. Vysvětlení, že sklivec stárne a mění strukturu, když v mém okolí tyto problémy nikdo nemá, ani prarodiče, nechci přijmout, navíc když to přislo do obou očí najednou. Normálně se s tím žít moc nedá. Dále mi ještě přijde, že mám dosti viditelné žilky v očích, ale to je asi způsobeno kapkami. Pročítal jsem zde vlákna, ale nikde není moc napsáno, co by mohlo pomoci či alespoň zmírnit zákalky.
Děkuji za případnou odpověď/zkušenost a přeji hezký den a hlavně zdraví.