Dobrý den,
dost uvažuji o tom jak se nejlépe vyhnout vyzařování negativních EMP doma v paneláku. Bydlím v nejvyšším patře a předpokládám, že žádný vysílač v okolí není nasměrován na můj byt, tedy jediny zdroj negativních EMP(wifi, mobily atd...) jde ze spoda a možná teda i ze strany od sousedů. Takže si řikám, že bych si odstínil místnost ve které spím. Našel jsem, že se dá celkem levně pracovat s hliníkovým pletivem na králíky. Tedy si řikám, že bych si ho dal na zdi a na podlahu, případně si udělám již zmiňovanou faradayovu klec asi rovnou pyramidového tvaru ve které budu spát, která bude celá z toho hliněného pletiva nebo jen udělal již zmiňovanou podložku na spaní.
No a teď otázky:
1) Pokud budu dělat tu faradayovu klec (pyramidu) je potřeba ji i následně uzemňovat?
Tzn. dají se ty negativní EMP odstínit pouhou konstrukcí tedy uzavřenou pyramidou z hliněného pletiva nebo je potřeba ještě tu konstrukci uzemnit?
Já si totiž nejsem jist, jestli je dobrý nápad v tomto vláknu již zmiňovaná podložka, která se musí uzemňovat do zásuvky, případně na ústřední topení. Nevím jestli je dobré být celou noc "napojen" na ústřední topení nebo zásuvku. Zásuvku tohoto typu:
https://www.uzemnise.cz/prislusenstvi/e ... i-zasuvka/2) Pokud bych uzemňovat na to ústřední topení, jak poznám že uzemňuje?
Pokud budu uzemňovat na zásuvku, dá se najít nějaká jiná varianta než ta na tom uzemnise cz? Ta je totiž uspůsobena asi na ty jejich produkty, jinak nevím jestli je k něčemu
3)K tomu ústřednímu topení - jestli se tam dá uzemnit nebo ne. Dá se to poznat třeba s reproduktory a jejich bručením? Tzn. když dáte prst na výstupní kontakt reproduktorů, který pak zapojujete na počítač, mp3 atd... tak to bzučí. No a když tenhle výstupní kontakt položím na to ústřední topení v místě, kde pravděpodobně není lak (jelikož ten kontaktu zabraňuje, jak jsem se tu dočetl) tak to bzučí mnohonásobně více na rozdíl od bzučení s mým tělem nebo na místě, kde ten lak je. Kdyžtak mi prosím napište, že jsem mimo xD...
Tohle funguje na "principu" statické elektřiny? Já jen, že bych se o tom chtěl dozvědět víc, ale nevím kde začit...
4) Když budu muset uzemňovat buď tu faradayovu klec nebo podložku na spaní nebo celou zeď, stačí vést jen jeden drát (asi měděný?!), který v jednom místě omotám kolem (klece,části pletiva na zdi,podložky) a druhý konec omotám kolem toho topení? Funguje to takto jednoduše?
Připadně není lepší vést třeba 4 dráty, tzn. třeba z každého rohu klece na to topení? Tedy čím více drátu z různých bodů povedu, do toho topení, tím bude to uzemnění efektivnější?
Je mi jasné, že té podložky se musím dotýkat aby to mělo efekt ale jak jsem zmiňoval výše, nejsem si jist jestli je dobrý nápad (kdyžtak mi to prosím někdo vyvraťe/vysvětlete) být celou noc uzemněn do topení, případně do zásuvky. Proto si řikám, že bude lepší si zhotovit tu faradayovu klec, ve které budu spát, případně běžně pobývat během dne, ale nebudu se jí dotýkat, tím pádem budu stíněný od negativního EMP ale nebudu uzemněný do zásuvky/topení. Pozitivní EMP bych se tedy snažil čerpat venku a od negativního se doma stínil, ono v paneláku té pozitivní EMP asi stejně moc nebude... No a abych nebyl nabitý nějakými šmejdy, než bych vlezl do té faradayovi klece, tak bych se jen dicky jen před spaním dotknul toho ústředního topení, čímž bych si vybil ty nahromaděné negativní EMP a pak rovnou vlezl do klece, čímž bych snad eliminoval nějaké zbytkové negativní EMP ale zároveň nebyl celou noc na topení napojen...Trochu paradox vím, ale takhle mi to zatím přijde nejvhodnějši, ale vím o tom málo a nevím moc kde zjistit více solidních informací, proto se případně omlouvám za ty dotazy.
Všem předem děkuji za odpovědi