[quote="SemTamTuPrídem":t5u7jx6x]Ahojte.
Práve si robím druhú várku pickles, tentoraz zo strúhanej (nahrubo) červenej repy, mrkvy a kalerábu. Všetko dôkladne očistené pred naložením, dostatok soli, dnes to kvasí asi tretí deň, a na hladine sa mi urobila pena svetlo-karamelovej farby, také chuchvalce, ale bez sušiny, žiadna pleseň (aspoň to tak nevyzerá).... Nevidím tam žiadne náznaky plesne. Mám tú penu odobrať ? Čo to môže byť ? Keď som robil pickles z kapusty, nič také sa nestalo... Lenže asi nie je zelenina ako zelenina, a kto vie čo porobí kombinácia týchto troch zelenín, alebo niektorá z nich. Zelenina bola čerstvá, kúpená z trhu. Hmmm...Poradíte ?
Foto pred odobratím peny a po odobratí peny (nie dokonalom odobratí, ale...) ...
edit : šťava je hustá ako sirup..........Hmmm...to z tej cvikly............ Budem sa to báť v pondelok jesť (pokiaľ sa to dovtedy nepokazí - to by som zistil čuchom a zrakom)......... Do riti...
(to oranžové na fotke sú kolieska mrkvy, polku množstva mrkvy som totiž narezal na tenké kolieska, inak sa všetko strúhalo)
(voda nie je hnedá, ale tmavobordová...Na fotke to vyzerá ako sr*čka...
)[/quote:t5u7jx6x]
Ahojky Kosican, ja si taky delam obcas pickles z cervene repy, pridavam k tomu jeste i nahrubo nastrouhanou mrkev a redkvicky, ale ja tu barvu mivam uplne jinaci, podivej se treba tady na to foto
Naposledy upravil miram dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
1 |