MICHALA píše:
Dobrý den,
nerada bych působila nějak hloupě, ale včera jsem si poprvé dělala klystýr, před tím jsem si přečetla informace z hlavních stránek.( besedu čtu až nyní) Rozhodla jsem se pro klystýr večerní, možná spíš noční ( po desáté večer), protože ráno nemám tolik času a chtěla jsem si to zkusit v klidu.
Velmi mě překvapila ale doba napouštění, 1 litr mi trval více než 40 minut, napouštěla jsem nadvakrát. ( přečetla jsem si, že vy jste s tím hotov myslím za 5 minut ). Klystýr jsem dokonce přerušila, abych dala plastový pytlík ještě výš a zvýšila spád, řekla bych ale bez výrazného efektu. Přitom když jsem zkoušela odtok před zasunutím do konečníku, teklo to poměrně rychle. Dnes bych to chtěla zkusit znovu, již s urinou, která mi myslím pomáhá i na pleť. Poradil byste mi, jak to zrychlit, nedělám někde chybu ?
A ještě jeden dotaz - koupila jsem si papírky na zjišťování ph moči od firmy Lach-Ner. Zkoušela jsem je několikrát, i po okurkách a další zelenině, pohance,... při vynechání snad veškeré kyselé stravy se mi zatím nepodařilo zvednout ph moči nad 6 ,( mám pocit, že výsledek byl zatím úplně neovlivněn jídle, někdy jsem totiž jedla i převážně kysele se stejným výsledkem) navíc barva na papírku je po použití taková spíš vodová, ne tak výrazná a sytá jako na zakreslené stupnici. Zkoušela jsem papírek pokapat čistou citrónovou šťávou a ph bylo 3, při namočení do roztoku klasického cukru bylo 8 , na šťávu z okurky jakoby nereagoval vůbec. Což nechápu.
Ještě takový postřeh - při užívání uriny na obličej některý den cítím jakoby štípání - z čehož usuzuji, že je moč kyselá, jindy necítím nic - je snad vpořádku zásaditá ?
Dnes mě napadlo porovnávat to chutí, vím, že je to možná nesmysl a určitě to není spolehlivé, ale myslíte, že orientačně je to možné ?
Díky za trpělivost se začátečníkem Michala
díky michala
Napuštění je otázkou tak jedné až dvou minut, čili netuším, co tam děláte špatně. Obecně platí zasunout hadičku těsně za anální kanál, což je tak 4-7 cm hluboko. Po zasunutí do polohy na všechny čtyři, jako na obrázku z Egypta, poté s uvolněným břichem zadržet dech a provést jogínský cvik udiána bandha, což spočívá v nádechu bránicí se zadrženým dechem a nadechujete se z břicha, čímž dojde k nasávání vody konečníkem. To velice zrychlí proces napouštění a tekutina se dostane až na konec tlustého střeva. Ty papírky neznám, ale podle popisu jsou k ničemu, kupte si AlbuPhan, nebo TriPhan v lékárně a ty fungují celkem spolehlivě. Zjistit pH moče chutí je opravdu diskutabilní, to neodhadnete vzhledem k velice rozdílné chuti po různých potravinách.