matue píše:
Dobrý deň,
Už dlhšiu dobu sa snažím dať svoj organizmus do poriadku, teda cca 2 roky.
Mám za sebou antiparazitálnu bylinnú kúru, asi 6x Shanku, 8x očistu pečene(už od 4 tej bez kamienkov), 2x očistu ľadvín, očistu nosných dutín nespočetkrát, rovnako ako klystýrov – či už so slanou vodou, kávových, samozrejme probiotiká k nim. Tak isto aj očístu kĺbov zatiaľ len raz (len 3 dni) a očistu lymfatického systému, očistu nadľadviniek, odkyseľovacie kúpele(4x) a mineralizačné kúpeľe(s Chloridom draselným 2x a s Chloridom horečnatým 4x), zrovnaný jód, pár dní na zeleninových šťavách(2x po 3 dni), viacmenej pravidelne týždenne od jesene do jari sauna. Vždy nejaké príznaky detoxu boli, občas aj silné, veľmi silné potenie až bola postel komplet premočená.
Očistu žalúdka – kde by som sa rád pristavil – totiž keď som s ňou cca pred dvomi rokmi začal tak samotná očista ako aj vyprázdňovanie vody boli bez problémov, samozrejme sliz a žalúdočné zkluky boli, no pri vyprázdňovaní slanej vody von bola vždy evidentná horká chuť žalúdočných kyselín a štiav. Toto sa ale pred cca pol rokom prudko zmenilo a už ide von len slaná voda, nehovoriac o tom že sa žalúdku nechce vodu veľmi dáviť, a mám pocit ako keby ten žalúdok celkovo „nebol ani môj“ Grgací test niekoľkokrát bez grgnutia, od Vianoc som nasadil HCL – po troch týždňoch(10 kvapiek 3x denne) ma chytila dosť silná nádcha a bolesť na pľúcach a v krku, veľa hlienov, trvalo to asi 10 dní, teraz je to na ústupe.
Od začiatku užívania HCL močím dosť žltý moč(nemeriam si PH, no pitný režim mám v poriadku 3l tekutín vrátane zeleninových resp. ovocných domácich štiav, hymalájska soĺ s chloridom horečnatým) mäso nejem rok, zaradil som aj sírnu patlaninu, samozrejme kefír ako aj tvaroh z neho, orechové mlieka a v poslednej dobe aj chlorid draselný, kvôli tomu žalúdku a obnove samotvorby kyselin v ňom no neviem koľko môžem draslíka maximálne denne aby to pomohlo? Cvičím jogu no občas som cvičil aj Crossfit čo je silového rázu.
Je mi veľmi podivné že sa fakt snažím dať telo do stavu do čo najlepšieho stavu, no ono si vyplo žalúdok, ktorý predtým fungoval, podľa pocitov pri očiste žalúdka a samozrejme aj bol cítiť ako trávenie, šťavy, občas aj počuť, teraz nič. Žeby HCL-ka ktorú dodávam robila poriadok s ostatnými kyselinami v tkanivách? Alebo by to mohlo byť že užívam viac C-vitamínu ako by bolo vhodné a tým pádom mám veľa kyselín a netvorí sa HCL? Je pravda že dlhšie pijem (obdeň) aj citrusové šťavy a pridávam aj vit. C - kyselina askorbová - cca 2-3g denne
Rozhodne od kedy sa zaujímam o očistu tela a správne mineralizovanie a funkciu tela je tu rozdiel rapídny aj v tom ako sa cítim, no predpokladám že ešte niečo v tejto skladačke trávenia nieje uložené.
Čo mám ale stále a a zostalo je nedokonalý tvar stolice(bol aj predtým), skorej rozpadávajúca sa, občas má normálny tvar, tak isto mykóza na nohách no tu som si trochu naštudoval fungicídne prípravky, hlavne oleje a zmiešal som si ich a potieram každý deň 2x čím som to dostal dúfam do celkom dobrého stavu.
Je jasné že to trávenie nebolo dobré ani predtým no prvotný problém – takmer nehybné a lenivé črevo som pravdepodobne už rozbehol, žalúdok sa zdása vypol, čo by bolo vhodné doplniť, resp. skúsiť vyčistiť? A v nose sa mi vytvara take akoby hlienovy zhluk na mieste a v dierke kde mi v minulosti prepichovali nos. Jedna sa o vec ktora sa deje uz cca 5rokov.
Krvný obraz tak isto nemám no chystám sa dať si ho spraviť.
Ak sa HCL netvorí odkyselovať telo s šťavami, resp. jedlou sódou – ako na to aby som rozbehol HCL tvorbu v žalúdku a zároveň aj odkyseľoval telo?
Mohol by som Vas zatial poprosit o radu, čo skúsiť pridať, resp. zmeniť?
Ďakujem!
Toť otázka, HCl v žaludku prakticky vždy vypíná stres, tedy to není ani tak o tom co přidat, nebo ubrat, ale prostě o zklidnění stresu. Pomocí HCl se to dá nějakou dobu dorovnávat, nebo se dá používat betain HCl, ale stejně nakonec budete muset řešit stres. Pokud jde o stresové hormony dost pomáhá více solit, ale záleží na krevním tlaku, pokud je vysoký, je to docela problém i když i tlak může být vysoký ze stresu. Poměrně dobře může fungovat i zklidnění jídlem, prostě vyzkoušejte jíst více, minimálně 200 kalorií nad bazální limit, což si můžete spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com. Celkové zklidnění většinou HCl poměrně rychle uvede do normálu, tak to prubněte.