cerimi píše:
Ahoj, nemám preštudované všetky príspevky, ale zaujímalo by ma, nedá sa kupovať a piť destilovanú vodu z obchodu? potom ju len zmraziť a piť? Zatiaľ používam iba filtrovanú vodu z filtračnej kanvice Brita, posledné dni som sa však dozvedela, že sa v nej môžu rozmnožovať prvoky a dostala som strach.. voda z vodovodu je tiež zlá.. reverznú osmozu máme v pláne, ale riešim čo zatiaľ... alebo vodu z vodovodu zamraziť čiastočne, odstrániť minerály, potom ešte prefiltrovať? A ešte by ma zaujímalo... doteraz som sa ovocným šťavám skôr vyhýbala, lebo obsahujú veľa fruktozy a podľa najnovších poznatkov, hlavne fruktoza, príp. fruktozovo-glukozový sirup stojí za väčšinu civilizačných chorôb a nadváhu, tá sa totiž v pečeni mení 100% na tuk, telo ju nedokáže metabolizovať a využiť ako zdroj energie... čo si o tom myslíte?
Destilka z obchodu je vetsinou v plastu a z nej nacucne spoustu svinstva. Nekde to je i citit, kdyz se toho clovek napije. Takze ja bych to nepil. Kdyz nejsem doma, kde mam osmozu, tak piju odstatou vodu se šungitem, ktery to trochu vylepsi. Co se tyka fruktozy, tak jako soucast ovoce nevadi, ale stejne jako temer vsechno zpracovane potravinarskym prumyslem, je svinstvo fruktozovy sirup. Cerstve odstaveny ovoce a zelenina jsou super, i kdyz tam jsou cukry. Jen v priipade cukrovky se nekde doporucuje stavy redit 1:1 vodou. Tak to vidim ja.