Obsidián píše:
Zdravím.
Začínám doplňovat zinek s měďí. Zatím jsem si žádné testy jako například vlasovou analýzu nedělala, ale díky stavu nehtů atd. soudím, že nějaký nedostatek tady mít musím, takže jsem se do toho vrhla možná až moc po hlavě a teď si nejsem jistá. Dnes je to teprve pátý den, co doplňuji. Obojí ve formě chloridů. Zinek večer - 40 kapek, měď ráno - zatím jsem vystoupala na 6 kapek. S HCl a nalačno. Takže dnes ráno jsem tam šoupla lugol, HCl a měď. No, za chvíli jsem to celé vyblila. Se zinkem, krom té chuti, problém nijak nemám. Chci se tedy zeptat, jestli je možné, že to ranní zvracení je spíše známkou toho, že na lačný žaludek to bylo moc a měla bych si měď dávat po jídle, nebo jestli to třeba znamená, že mám mědi dost a proto ji nemohu přijmout?
Než si nechám udělat analýzu z vlasů, jaké množství zinku/mědi je bezpečné dodávat?
Předem děkuji za případnou odpověď.
Tím že se po něčem pozvracíte, určitě nepoznáte že toho máte v těle dost, nebo málo, to funguje pouze u ferneta, nebo slivovice. Každopádně 200 mg zinku není již žádná malá dávka a to samé platí i pro tu měď. Předpokládám že vám bylo blbě proto, že na to tělo ještě není naučeno, ale těch důvodů může být mnoho. Jinak dělat suplementaci od oka sice jde, ale pravděpodobnost že se do svých deficitů trefíte je docela malá, alespoň by jste si měla na nutriční kalkulačce spočítat, kolik čeho ve stravě vůbec přijímáte.