Jarda píše:
Tak jednou za rok se trochu nabuřtovat nemůže být sebemenší problém, tam chybu nehledejte. Píšete že se vám očista nepovedla, ale zároveň píšete že z vás na konci nešla zcela čistá voda, tak to nechápu. Pokud šla skoro čistá voda, tak se očista určitě povedla. Poslední jídlo, zvláště syrová zelenina, nemusí být zcela strávena, ta se tráví obecně dost dlouho a při slabším trávení můžete vypláchnou nějaké nestrávené zbytky. Podle mě, pokud nemáte zásadní problémy, vyšetření nejsou třeba, člověk se postupně pročistí a vše začne fungovat jak má. Půst a klystýry také ničemu škodit nemůže, tím si nemůžete ublížit a tělo pročistíte. Pokud jsem nezodpověděl vše, což je možné, možná jsem dotaz plně nepochopil, tak mě klidně zavolejte a vysvětlíme si co a jak.
No maso a uzeniny jsem jedla opravdu jen koncem toho roku, pak už jsem nejedla vůbec žádné, od té doby se tomu zase vyhýbám, nicméně teď jsem párkrát zase bojovala se záchvatovým přejídáním, kdy jsem jedla zase hodně pečiva a nějaké konvenční sýry, většinou si tedy vybírám celozrnné pečivo, nicméně dobře mi to úplně nedělá
. Pak nějaká jídla na oslavách, a toho jsem schopná se fakt přecpat k prasknutí, nikdy neodhadnu kdy mám dost, bojuji s tímhle návykem již od malička..
Co se týče té vody, tak právě vůbec nevypadalo, že by ze mě měla čistá voda jít, pořád ze mě vycházela dosti obarvená se zápachem, byla i načervenalá, ale to přisuzuji tomu, že jsem včera měla šťávu z červené řepy a mrkve. Pak jsem tedy tuto proceduru ukončila rozvařenou basmati rýží s přepuštěným máslem.
A co se týče nějakých problémů, neustálá únava, psychická nevyrovnanost, nemohu pořádně spát, v noci se dosti často budím s pocity toho, že se něčím dusím (ale to je i částečně zřejmě psychického původu), mám dost unavenou pleť s neustále se objevujícím akné, po kterém mi zůstávají tmavé flíčky a ráno se budím s vaky pod očima celá oteklá, teď mi 3 měsíce vynechala menstruace a podle krevních testů jsem měla hormony v rovnováze.
Když jsem si do práce dělala různě třeba zeleninu a jáhly, pohanku, amarant či quinou a po najezení jsem se cítila taková dost nacpaná, i když jsem toho jedla docela málo, po pickles mě hodně honí poslední dobou větry..
Takže se snažím teď jíst spíš klíčky a kupuji si k tomu hlávkové saláty a případně nějakou listnatou zeleninu (bohužel zatím ještě z dovozu), po které se cítím mnohem líp než na vařené stravě.
Pak si dělávám smoothie ze zmiňovaného salátu většinou s banánem nebo s jahodami, které tahám ještě z mrazáku.
Tak nevím, kde by mohla být chyba, byla jsem na krevních testech, kde mi dělaly testy ledvin a jater, tam bylo vše v pořádku, tak mě napadá ještě, jestli nemám něco se slinivkou.
Proto jsem se ptala i na nějaké vyšetření, asi by to nebylo od věci, co myslíte?
Jinak je možné po té dnešní proceduře si udělat ještě nějaké šťávy, třeba z mrkve?
Chystám se ještě udělat si zeleninový vývar podle Janči.
Ještě doplním, že mám momentálně sedavé zaměstnání, což mi teda nedělá vůbec dobře, i když se snažím chodit minimálně každou hodinu projít na pět minut i více.