JITULKA píše:
To jsem z toho teda jelenice .....
cituji:
"Pavelka. píše:
Mohl byste o detoxikační koupeli v soli napsat víc?
Průběh jak byl popsán, kg kuchyňské soli nebo víc do horké vany, na 20 min lehnout a pak bez sprchy vylézt?
Vyplatí se to vzhledem k možnému vstřebání soli do těla apod? ...
Tak toto jsem já snad nikdy nikomu nedoporučoval a ani se nedomnívám, že je to dobré. Pokud použijete běžnou kuchyňskou sůl, tak takto nasajete velké množství sodíku a to je ten poslední prvek, který by člověk potřeboval. Já osobně jsem zde doporučoval třeba koupele s hořčíkem, nebo v časopise i koupele s draslíkem, ale běžnou sůl určitě ne.
Chápu to tedy správně, že koupel v krmné soli nevyžaduje ty další složky (jedlou sodu, emps. sůl)?
A dá se sehnat epsomská sůl i mimo e-shopy?
Děkuji.
Ano, stačí i pouze ta krmná sůl a epsomku ve velkém seženete jako hnojivo na kytky. Soda se přidává hlavně kvůli pH, ale nutná také není.
Na tu domácí slanou lázeň vám plně vyhoví krmná sůl a ta je celkem levná, akorát se kilové kusy soli rozpouštějí docela dlouho."
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, zda je tedy obyčejná sůl vhodná na koupel, či ne? Předchozí komentáře se mi zdá, si odporují.Děkuji
Ale neodporují, čištěná a mnohdy i uměle vyrobená kuchyňská sůl, obohacená dokonce o některé nežádoucí složky opravdu moc vhodná není, ale běžná mořská nečištěná sůl není celkem žádný problém, tu máte přeci třeba v moři a tam vám to snad neškodí. Krmná sůl vznikla vlastně odpařením mořské vody v dávných obdobích, kdy zde zdaleka nebylo tolik škodlivin ve vodě a vzduchu, tedy je z tohoto pohledu ideální. Navíc u ní nejde pouze o NaCl, ale o mnohem širší soubor prvků, tedy je opravdu vhodná, stejně jako koupání v moři.