Sc3r0 píše:
Zdravím, právě jsem se dočetl, že radíte pane Jardo denně skonzumovat 4-6 lžic tuků a víc není úplně vhodné. Osobně jsem teď hodně na tucích na úkor sacharidů. Denně spořádám okolo 250 - 300 g tuků. Polynasycené podle vaší rady držím na 10%. Nejvíce jím kokosák asi 150g denně, k tomu trochu másla a olivového oleje, trošku semínek a sem tam ořechy, prostě to mám nakombinované tak abych udržel těch 10% a zároven měl kalorický příjem jaký potřebuju. Omega 3 a 6 se snažím max 1:5 ale radši lepší. Nasycené k nenasyceným mám většinou v poměru 3:2 někdy i větší ve prospěch nasycených. Jedna paní co se stravou zabývá dosti mi řekla, že pokud mi tuky dělají dobře a chutnají mí a dodržuji tyto vámi razené poměry, takže se nemusím obávat jejich vysoké konzumece, lépe řečeno v takové dávce, protože buďme upřímní ono 250 g a více tuku je přeci jenom dost. Co mi to může přínést do budoucna, zatím se po několika měsících takového stravování cítím dobře.
Tak nejste sám komu to vyhovuje a nepředpokládám, že by se tím tvořil zásadní problém, ale pokud budete chtít zase najet zpět na sacharidy bude to docela boj, tělo si prakticky odvykne je zpracovávat. Někteří lidé sacharidy dlouhodobě nejedí a nedovolil bych si tvrdit, že z toho mají problémy, tělo si je dokáže vytvořit z tuků, nebo bílkovin.