Jezero píše:
Dobrý den,
před třemi lety se mi přihodilo něco dost ošklivého. Po nějaké době jsem začala trpět nočními můrami, nemohla jsem vůbec usínat, stále jsem se budila, někdy jsem se v noci dusila. Psychiatr mi napsal na spaní Trittico. Většinou spím až do rána, ale bez léku nejsem vůbec schopna usnout. Stále cítím v těle třes, je to velmi nepříjemné. Někdy se mi roztluče srdce, třes zesílí, že cítím uvnitř bolest, slabost, podlamují se mi kolena, je mi na zvracení. Cítím se už zoufale a beznadějně, nechce se mi nikam mezi lidi, jsem z nich přetížená a unavená. Zkusila jsem psychoterapeuta, ale pouze na pár sezení, nechtělo se mi k němu chodit. Jsem introvert a nerada mluvím o sobě, natož s někým cizím.
Začaly mi hrozně vypadávat vlasy a už nevím, co s tím. Praktická mi dělala testy a prý je vše v pořádku. PH moči mám kolem 7, jím hodně zeleniny, zakysaných mléčných výrobků, semínka, oříšky, celozrnný chleba, luštěniny, občas vajíčka nebo kousek libového masa, jen samé původní potraviny. Nejsem moc na jídlo, není pro mě problém brát ho čistě rozumově jako zdroj "paliva". Chodím denně pěšky cca 10km, vážím 47/160. Ale s těmi vlasy už si absolutně nevím rady, stále hodně padají (rovnoměrně) a mám je už dost prořídlé. Ve třiceti letech je to zoufalé.
Obávám se, že jste velice špatně zvolila téma příčiny vašich problémů, ale to je u žen bohužel dosti časté, že se více zabývají vizuální stránkou problému, než skutečnou příčinou. Podle toho co popisujete jde předpokládám o dlouhodobou adrenální únavu, možná pramenící ze stresu vnějšího, nebo pokud špatně kadíte, tak ze stresu vnitřního, který zpravidla způsobují šmejdi ve střevě. Většinou se dá do značné míry stav korigovat kvalitní a dostatečnou stravou, solením a pravidelným dodáváním hořčíku. Každopádně to je pouze rámcově, těch opatření je potřeba více a jsou zde probrány v příslušných vláknech. Pokud by se vám nedařilo si ty informace logicky pospojovat, klidně zavolejte vše vysvětlím. Jinak ty vlasy mohou být důsledkem malosorbce živin, hlavně nedostatku kolagenu, vitamínu A-retinolu, zinku a dalších látek, což je nutné vyhodnotit vlasovou analýzou, nebo alespoň výpočtem stravy na nutriční kalkulačce cronometer.com.