Ahoj,
hroutím se tu úzkostí, protože mám pocit, že jsem si změnou životního stylu přivodil blokádu tenkého střeva. Začal jsem víc jíst oves s luštěninami, ale zřejmě jsem ho vařil jen do křupava (ale byl přednamočený) a asi málo piju, k tomu jsem ho občas nedbale rozkousal... je hrozné, jak člověk zapomene řešit zásadní věci a vzpomene si, když je už asi pozdě. Sníst to jde, chutná to a nakonec to přece nějak vyleze, že.
Druhá strašná věc byla moje ranní smoothie kam jsem toho dal prostě hrozně moc, 4 menší mrkve, jablko, grep a 100gr římského salátu, ne moc vody, říkal jsem si, že ty ingredience jí samy mají dost. A protože to bylo hořké, dal jsem tam ještě 2 banány. Pak už se to dalo pít, ale... je to strašná nálož, proč mi to nedošlo dřív...
A ten večer jsem už zvracel...
Od té doby jsem toho pročetl hodně a této problematice a mám skoro fobii z vlákniny... z vlákniny, když není dost hydratovaná...
Tak dávejte pozor lidi...
BTW největší paradox je, že mixér na smoothie jsem koupil i když mám doma roky Omega šťavič. Ten šťavič člověka omrzí a trvá to, kdežto mixér je hned a ještě jsem si myslel, že pít to i s vlákninou je lepší. Asi Osud no... měl jsem zůstat u kaiserek s eidamem dvacítkou...