Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 12:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned kvě 29, 2016 9:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="brandebura":1enmukes]Dobrý den můžete mi poradit. Sirnou patlaninu jím od soboty a objevila se u mě bolest jater. Nechtěla bych vysadit úplně protože už po prvním použití jsem zaznamenala efekt v podobě teplejších rukou - nebyla mi přes den taková zima, předpokládám že má vliv i na štítnou?Na ty

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 29, 2016 9:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Janka píše:
Ráda bych se zeptala, jestli by nestačilo sirnou patlaninu zamíchat? Musí se opravdu mixovat?
Jistě se to zmixuje v žaludku ne? Díky za odpověď \":-)\"

To by nestačilo, tam musí proběhnout navázání oleje na sirné proteiny z tvarohu, což se bez důkladného promixování docílit bohužel nedá. Bez tohoto promixování nedojde k chemické reakci, která právě umožňuje dostat olej do takového stavu aby pronikal do kapilár a čistil tkáně. Jeho léčivé schopnosti se tak projeví minimálně, nebo vůbec.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 30, 2016 8:05 am 
Offline

Registrován: ned čer 10, 2012 3:57 pm
Příspěvky: 16
Pane Jardo prosím o radu,
jsem asi sedm let vitarián na 60-70%, zbytek doma pěstované na biologické zahradě. Minimum nákup v obchodě. Pomalu se mi vrací revmatoidní artritida diagnostikována před 7 lety, mírné pobolívání kloubů a úponů. Před měsícem nasazena sirná patlanina, nepociťuji žádné zlepšení. Po 7 let zvýšená konzumace semen, ořechů a olivový olej, může být současný stav způsoben zvýšením konzumace PUFA omega-6 obsažených v semenech a ořeších? Téměř vše namáčím min. 12-48hodin.
Zkoušela jsem přes nutriční kalkulačku mojenutrienty, ale nezdá se mi tam uváděný poměr omega3 a 6, případně chybně nastavené DDD. Lze jednoduše doporučit, co by bylo pro mě vhodnější, zda sirná patlanina, kokosový olej nebo chia semínka pro srovnání Omega 3 a 6? Prozatím jsem minimalizovala vše co obsahuje Omega 6 nevyvážené. Jak dlouho potrvá srovnání a neškodí zvýšené dávky Omega 3 na činnost srdce, jak se někde uvádí?
Případně DDD podle kterých se řídíte nebo nutriční kalkulačka, která by byla spolehlivá v českém jazyce.
Předem děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 31, 2016 9:56 am 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
[quote="brandebura":pt89w6dx]Dobrý den můžete mi poradit. Sirnou patlaninu jím od soboty a objevila se u mě bolest jater. Nechtěla bych vysadit úplně protože už po prvním použití jsem zaznamenala efekt v podobě teplejších rukou - nebyla mi přes den taková zima, předpokládám že má vliv i na štítnou?Na ty

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 03, 2016 12:43 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2016 5:12 pm
Příspěvky: 61
Moonika píše:
Tak keby som zjedla v jednej dávke 150g oleja a 300g tvarohu tak by mi bolo FAKT zle...
Ja som na sebe zistila že moje telo znesie max 4lyžice oleja denne(pri vyššej dávke som trpela nespavosťou) a to rozdelené v dvoch dávkach, t.j. ráno nejakých 130-150g tvarohu+2lyžice oleja+nejaké 2plné lyžice zomletých semien, a okolo obeda tá istá dávka. A vždy keď to jem po nejakej dlhšej pauze cítim pár hodín po zjedení veľmi sucho v ústach, vtedy stále pijem, a tiež cítim akoby mierne zvýšenú teplotu, to mávam nejaký týžde a potom to ustúpi. (Ale známi tie suchoty a teplotu nemávajú)
V tvarohu problém vôbec nevidím, ale v množstve oleja.

Ani mně se nechce věřit, že by někdo dokázal sníst a dokonce i strávit 150 gramů oleje a 300 gramů tvarohu. Předpokládám, že došlo k nějakému omylu, třeba nula navíc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 15, 2016 8:09 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
blankaprague píše:
takze jde o bilkoviny, neboli i o ten "zly" kasein, ktery nechci jist, nebo jde o siru?
nebot ricotta obsahuje hodne siry - viz. napr. clanek http://www.ibsgroup.org/forums/topic/15 ... ulfur-diet
ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/
zdroju informaci se da najit vice.

Už nějakou dobu se šušká, že syrovátka by narozdíl od mléka nemusela podporovat růst rakovinných buněk a co víc, látky v ní obsažené jej dokonce tlumí či přímo zmenšují nádor. Tedy jakýsi bonus oproti rostlinným bílkovinám. Někteří výživoví poradci tak v případě počínající ztráty svalové tkáně doporučují nedenaturovaný syrovátkový protein od travou krmených nejlépe na louce se pasoucích kraviček. Zde pozor na sušený syrovátkový protein z USA, který při tamní Monsanto týrající lidi a zvířata metodě vpichování rekombinantního hovězího růstového hormonu rBGH/rBST obsahuje látky (mj. hnis a antibiotika), jež naopak riziko onemocnění rakovinou prostaty, tlustého střeva a prsu zvyšují. Doufejme, že to není pouze propagace výrobců syrovátkového proteinu a pokud jsou tyto výzkumy seriózní, tak to vypadá, že nám vegetariánská a protimléčná liga ohledně živočišných bílkovin v něčem lhala.

The cancer fighting benefits of whey protein
http://www.naturalhealth365.com/0943_whey_protein.html/
Whey Protein & Prostate Cancer
http://www.livestrong.com/article/479308-whey-protein-prostate-cancer/
Syrovátka v prevenci rakoviny
http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=0&ch=13&typ=1&val=2953

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2016 7:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
petes31 píše:
Pane Jardo prosím o radu,
jsem asi sedm let vitarián na 60-70%, zbytek doma pěstované na biologické zahradě. Minimum nákup v obchodě. Pomalu se mi vrací revmatoidní artritida diagnostikována před 7 lety, mírné pobolívání kloubů a úponů. Před měsícem nasazena sirná patlanina, nepociťuji žádné zlepšení. Po 7 let zvýšená konzumace semen, ořechů a olivový olej, může být současný stav způsoben zvýšením konzumace PUFA omega-6 obsažených v semenech a ořeších? Téměř vše namáčím min. 12-48hodin.
Zkoušela jsem přes nutriční kalkulačku mojenutrienty, ale nezdá se mi tam uváděný poměr omega3 a 6, případně chybně nastavené DDD. Lze jednoduše doporučit, co by bylo pro mě vhodnější, zda sirná patlanina, kokosový olej nebo chia semínka pro srovnání Omega 3 a 6? Prozatím jsem minimalizovala vše co obsahuje Omega 6 nevyvážené. Jak dlouho potrvá srovnání a neškodí zvýšené dávky Omega 3 na činnost srdce, jak se někde uvádí?
Případně DDD podle kterých se řídíte nebo nutriční kalkulačka, která by byla spolehlivá v českém jazyce.
Předem děkuji za radu.

Kalkulačka v češtině není, pokud jde o poměr tak jsem zde již psal, že z celkových přijatých tuků by PUFA měla být do 10% a poměr omega 3 : omega 6 maximálně 1:5. Na vašem místě bych vyzkoušel progesteron, mnohdy je nutno ho zvednout a zároveň potlačit estradiol, aby se tělo srovnalo hormonálně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2016 7:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Moonika píše:
Tak keby som zjedla v jednej dávke 150g oleja a 300g tvarohu tak by mi bolo FAKT zle...
Ja som na sebe zistila že moje telo znesie max 4lyžice oleja denne(pri vyššej dávke som trpela nespavosťou) a to rozdelené v dvoch dávkach, t.j. ráno nejakých 130-150g tvarohu+2lyžice oleja+nejaké 2plné lyžice zomletých semien, a okolo obeda tá istá dávka. A vždy keď to jem po nejakej dlhšej pauze cítim pár hodín po zjedení veľmi sucho v ústach, vtedy stále pijem, a tiež cítim akoby mierne zvýšenú teplotu, to mávam nejaký týžde a potom to ustúpi. (Ale známi tie suchoty a teplotu nemávajú)
V tvarohu problém vôbec nevidím, ale v množstve oleja.

To se ani nedivím, je to dávka jak pro dospělého slona, tedy asi by to chtělo rozumnější přístup, to je lék ne plnivo. Dokonce i ta nižší dávka je docela vysoká, většinou se dávají dávky nižší, to si trochu projděte toto vlákno.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2016 7:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Už nějakou dobu se šušká, že syrovátka by narozdíl od mléka nemusela podporovat růst rakovinných buněk a co víc, látky v ní obsažené jej dokonce tlumí či přímo zmenšují nádor. Tedy jakýsi bonus oproti rostlinným bílkovinám. Někteří výživoví poradci tak v případě počínající ztráty svalové tkáně doporučují nedenaturovaný syrovátkový protein od travou krmených nejlépe na louce se pasoucích kraviček. Zde pozor na sušený syrovátkový protein z USA, který při tamní Monsanto týrající lidi a zvířata metodě vpichování rekombinantního hovězího růstového hormonu rBGH/rBST obsahuje látky (mj. hnis a antibiotika), jež naopak riziko onemocnění rakovinou prostaty, tlustého střeva a prsu zvyšují. Doufejme, že to není pouze propagace výrobců syrovátkového proteinu a pokud jsou tyto výzkumy seriózní, tak to vypadá, že nám vegetariánská a protimléčná liga ohledně živočišných bílkovin v něčem lhala.

The cancer fighting benefits of whey protein
http://www.naturalhealth365.com/0943_whey_protein.html/
Whey Protein & Prostate Cancer
http://www.livestrong.com/article/479308-whey-protein-prostate-cancer/
Syrovátka v prevenci rakoviny
http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=0&ch=13&typ=1&val=2953

Některé národy ze zapadlejších oblastí vyloženě žijí na mléce a produktech z něho vyrobených a nemají zdravotní potíže, ovšem musí jít opravdu o mléko, ne ten sajrajt co se mlékem jen nazývá. Podle mě v mléce zvířat volně se pasoucích na čisté louce nemůže být nejmenší problém, což se dá z pohledu stravy našich předků snadno dokázat. Každopádně sehnat takový produkt v místních podmínkách je složité a v USA prakticky nemožné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 26, 2016 7:53 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
petes31 píše:
Pomalu se mi vrací revmatoidní artritida diagnostikována před 7 lety, mírné pobolívání kloubů a úponů. Před měsícem nasazena sirná patlanina, nepociťuji žádné zlepšení.

A dodržujete Budw. protokol či len jete "patlaninu"? Ja keď som asi pol roka dosť "poctivo" šla podľa Budwigovej protokolu tak som v tom období úplne zabudla že mám tiež reumat. artritídu-žiadne bolesti, nič.... takže neviem...

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 01, 2016 12:45 am 
Offline

Registrován: pát črc 01, 2016 12:22 am
Příspěvky: 4
Dobrý den, vyčetl jsem tento recept.

"Směs Dr. Budwigové:

1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu
2-5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
1-3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
Dostatek vody, aby to bylo jemné a špetku kajenského pepře (volitelné: troška česneku, červeného pepře, šampaňského vína)

Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 :9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. V případě kefíru a jogurtu 1:3, 1:6 a dávku ustálit na 1:9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. "

Ve Vegan. variantě se používá "kokosový kefír", chtěl bych se zeptat, zda se dá nahradit kefír nějakým sojovým jogurtem, buď od Sojade, nebo Alpro?
Nebo jak směs vyrobit ve Vegan provedení?
Také jaký by měl být v případě vegan verze přesný poměr surovin?
Záleží aby pak člověk byl na sluníčku, to je pro mě trochu nesplnitelné, dělám dost a na vzduchu jsem málo \":-(\"?

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 01, 2016 7:46 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
martynus píše:
Dobrý den, vyčetl jsem tento recept.

"Směs Dr. Budwigové:

1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu
2-5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
1-3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
Dostatek vody, aby to bylo jemné a špetku kajenského pepře (volitelné: troška česneku, červeného pepře, šampaňského vína)

Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 :9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. V případě kefíru a jogurtu 1:3, 1:6 a dávku ustálit na 1:9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. "

Ve Vegan. variantě se používá "kokosový kefír", chtěl bych se zeptat, zda se dá nahradit kefír nějakým sojovým jogurtem, buď od Sojade, nebo Alpro?
Nebo jak směs vyrobit ve Vegan provedení?
Také jaký by měl být v případě vegan verze přesný poměr surovin?
Záleží aby pak člověk byl na sluníčku, to je pro mě trochu nesplnitelné, dělám dost a na vzduchu jsem málo \":-(\"?

Díky.

Mimo vegan varianty muzes delat treba i knedlikovou variantu - 2 knedliky a 5 lzic omacky \":)\" , ale stejne jako tvoje vegan varianty uz to nebude moc souviset s dr Budwigovou. Patlanina to bude stale, ale mozna uz to nebude ani sirna patlanina. Kdyby te zajimalo, jak to doporucuje Budwigova ve sve posledni knize z roku 1999, Rakovina, problem a reseni, tak dava lzicku medu, 3 lzice mleka, 3 lzice lneneho oleje, 100 gramu tvarohu, 2 lzice cerstve namixovanych lnenych seminek, cerstve ovoce a ovocne stavy, orechy. Viz priloha.


Přílohy:
budwig.PNG
budwig.PNG [ 17.21 KiB | Zobrazeno 18212 krát ]

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 01, 2016 3:34 pm 
Offline

Registrován: pát črc 01, 2016 12:22 am
Příspěvky: 4
pv33 píše:
Mimo vegan varianty muzes delat treba i knedlikovou variantu - 2 knedliky a 5 lzic omacky \":)\" , ale stejne jako tvoje vegan varianty uz to nebude moc souviset s dr Budwigovou. Patlanina to bude stale, ale mozna uz to nebude ani sirna patlanina. Kdyby te zajimalo, jak to doporucuje Budwigova ve sve posledni knize z roku 1999, Rakovina, problem a reseni, tak dava lzicku medu, 3 lzice mleka, 3 lzice lneneho oleje, 100 gramu tvarohu, 2 lzice cerstve namixovanych lnenych seminek, cerstve ovoce a ovocne stavy, orechy. Viz priloha.

Chápu, ale otázka zněla jinak:
Jde mi o to, zda se dá nahradit 1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu nějakou Veganskou alternativou, tak, aby byl zachován co nejvyšší účinek?
Takže z logiky věci, když má člověk použít jednu z výše uvedených surovin, např. jogurt, napadlo mě, zda by byl účinek stejný, kdyby se použil sojový neochucený jogurt, např. alpro, nebo sojade.
Oba jsou to velmi kvalitní jogurty a obsahují živé kultury. V patlanině jde o protein a síru, což soj. jogurt protein splňuje, ale jestli i tu síru, to právě nevím.

PS: Díky za nejnovější info.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 02, 2016 7:32 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
martynus píše:
radit 1-2 hrnky cottage cheese, tvarohu, kefíru, jogurtu nějakou Veganskou alternativou, tak, aby byl zachován co nejvyšší účinek?
Takže z logiky věci, když má člověk použít jednu z výše uvedených surovin, např. jogurt, napadlo mě, zda by byl účinek stejný, kdyby se použil sojový neochucený jogurt, např. alpro, nebo sojade.
Oba jsou to velmi kvalitní jogurty a obsahují živé kultury. V patlanině jde o protein a síru, což soj. jogurt protein splňuje, ale jestli i tu síru, to právě nevím.

PS: Díky za nejnovější info.

Tak nemyslim, ze by ti nekdo mohl SERIOZNE napsat, cim veganskym tvaroh nahradit. Aspon ja bych urcite nesel do sojovych vyrobku, mimo ty fermentovane. Rozhodne bych se dalsich sojovych vyrobku bal mnohem vic nez tvarohu. Kdyz si das do google "soja GMO", dostanes spoustu odkazu. Doporucuju precist aspon tento http://www.margit.cz/soja-prospiva-skodi/ , mozna ti soju znechuti \":-)\"

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř črc 20, 2016 2:27 pm 
Offline

Registrován: stř úno 24, 2016 4:46 pm
Příspěvky: 79
Dobrý den,

někde jsem vyčetla že na slabší

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz