Denisa32 píše:
dobry den,
chcem sa opytat aka je pravdepodobnost ze mam vycerpane nadoblicky, ked
1.mam diagnostikovanu boreliozu
2. mam vysoky estradial a nizky porgesterol, objednala som si na to kvapky z Anglicka na radu Jardy, nepokazim tym nic ked su v prdeli aj nadoblicky? SZ mam vraj dobru, 100krat vysetrenu
3. citim hroznu unavu, bolest klbov, mam malo zeleza , candidu atd,vypadavaju mi vlasy, depresie, nemam menstruaciu
4. chcem si najprv objednat selen, B1, B5 a Bkomplex lebo ak zacnem s ocistou nadladviniek podla mna by ich to polozilo, a adrenal cortex, mala by som sa citit lepsie?
5. viete mi poradit aku davku mi treba kupit aby malo B1 a B5? staci B1 100mg? asi nie ze?
6. treba mi lactoferiin????
7. beriem probiotika
8. na boreliozu antibiotika(viem nie je to bohvieco, ale nevedela som co robit)
mam 44kg a 33rokov, stale chudnem
stravu uz neviem aku mam mat kedze chudnem, snazim sa zeleninu, ale nieje to asi najlepsie napad, mlieko nie, chliep len kvaskovy, co dalej jest?
Obávám se že poznat stav adrenální únavy na základě nějakých bodů lze pouze teoreticky, jistotu by vám přinesl pouze test kortizolu ze slin. Body podle kterých se lze orientovat jsou zde někde dříve uvedeny tak si to dohledejte, ale základní je buzení mezi 1-3 hodinou ranní a neschopnost vyrovnávat tlak krve při rychlém zvednutí ze sedu, nebo dřepu.
1)Většinou souvisí s vysokým železem respektive feritinem.
2)Progesteron se do tohoto procesu nijak zvlášť nemotá, ale vysoký estradiol vyvolává záněty, které dále vyžadují kortizol, což nadledvinky zbytečně zatěžuje.
3)Málo železa není směrodatný ukazatel. Železo jako takové nemusí být zdánlivě v pořádku, ale může být vysoký ferritin, tedy jde paradoxně o stav otravy železem, což by na ty infekce co zmiňujete celkem sedělo. Bohužel medicína to běžně netestuje, to si musí udělat každý sám.
4)B5 a B1 vám mohu dodat v práškové formě za super cenu a většinou se bere 0,5-1 g B5 a 100-200 mg B1, ideálně rozděleno do dvou dávek. Při určitých stavech se doporučuje dodávat i Panthetine, což je jiná forma B5 a té se dává cca 400 mg. Adrenal cortex dávat odhadem moc dobrý nápad není, je dobré znát stav kortizolu ze slin a pokud je potřeba ho opravdu dodávat, tak se to dělá podle časů které vyjdou z testu jako ideální pro doplnění.
5)Propočítejte si to podle předchozí odpovědi na konkrétní dobu.
6)Tak vyzkoušejte, tím se nic pokazit nedá, ale dal bych spíš colostrum, to je komplexnější a ještě navíc funguje jako výborný chelátor železa.
7)Záleží jaká, měla by obsahovat HSO bakterie a pak to je dobře.
8 )To je naprostá blbost, pouze si tím odrovnáte vlastní imunitu, která jako jediná může tento problém vyřešit.
Pokud máte ve stravě obilí s vyřešením problémů nepočítejte, to v podstatě asi ani není možné. Pokud mohu radit tak najet na SCD, GAPS, nebo paleo a ještě upravené aby obsahovalo cca 60% tuku z celkového kalorického příjmu. Prostě minimalizovat sacharidy ve stravě a ty co dáte, musí připouštět uvedené diety, ale i z nich bych vybíral pouze sacharidové potraviny s nízkým glykemickým indexem, ideálně pod 30.