Jarda píše:
Jako protikvasinková dieta může sloužit mnoho potravin a vyjmenuji tedy pouze ty nejvhodnější. Jsou to jakékoliv ořechy a semínka, ideální je používat také čerstvý či strouhaný kokos a kokosový tuk. Jakákoliv čerstvá nebo vařená zelenina, čerstvé zeleninové saláty při vaření zeleniny je dobré šetrné dušení či vaření v páře, aby se zachovalo maximum vitamínů a minerálů, nevhodné je smažení. Místo brambor například topinambury, místo bílé rýže pohanka, jáhly nebo quinoa, také kukuřice, třeba jako placky. Velký bojovník proti kvasinkám je zelí a kysané zelí, to je největší nepřítel kvasinek, cibule, česnek, zázvor, křen. Domácí kefír a domácí jogurty se živými kulturami, probiotické doplňky jako lepicol a psyllium. Ovoce jen kyselé, jako grapefruity, citrony, kyselé pomeranče, nebo hroznové víno, kyselá jablka. Kvanta vody a jinak nápoje bez cukru, čaj lapacho, maté, zelené a bylinkové čaje. Zvýšený příjem minerálních látek jako hořčíku, draslíku, vápníku, vitamínů řady B. Dále je vhodné užívat ostropestřec, extrakt z grapefruitu, měsíčku, oregánový olej nebo koloidní stříbro. Aplikovat lze i čerstvé bylinky s antiseptickými účinky, oregáno, rozmarýn, meduňka a další.
Jardo, děkuju vám moc. Vím, že jste to sem do fóra psal už mnohokrát, žasnul jsem nad tím, jak jste schopen trpělivě každému vysvětlovat totéž znovu a znovu. Jsem vám za tu práci opravdu vděčný, protože takový příliv energie zvenčí je k nezaplacení a neuvěřitelně pomáhá. Včera jsem psal během úplné krize, tak tak jsem našel správná písmenka. Poté jsem zalehl, prohřál se, snažil se uvolnit, dýchat a pracoval jsem se zbytky své energie, která tím neutěšeně rostla. Za dvacet minut bylo po krizi. Asi my houboví lidé můžeme a MUSÍME využít všech dostupných prostředků (reflexní masáž, dechová cvičení, dynamické procházky, mantry, co já vím, každému co po chuti), abychom při zdravém rozumu
vydrželi.
Uvažoval jsem i nad zásadním problémem těchto a jemu podobných fór. Kromě moderátora sem vždy budou chodit lidé, kteří mají nějaký problém ve snaze nalézt jeho řešení. Jak jej postupně nacházejí, jejich podíl na diskuzi se stále snižuje, protože návrat k oné diskuzi je návratem k nemoci. Schází pak citelně zpětná vazba těch úspěšných, která by pomáhala určit nejlepší ze směrů a popoháněla progres u těch právě bojujících. Vím, že je to mimo téma, ale chtěl jsem to sem vsunout jako apel pro všechny, kteří budou časem lepší, a třeba si vzpomenou a dají o tom vědět.