Alopat.... neviem nič o tom, že by Edward Howell vyrábal tráviace enzýmy....či teraz, či v minulosti. Možno to tak je, možno nie. Tak či tak, on sa v knihe náznakovo zreteľne vyjadruje, že predsalen je lepšie jesť surovú potravu, než používať enzýmy v tabletkách. Ale samozrejme radí aj enzýmové tabletky, k jedlám, ktoré sa nedajú jesť surové, alebo kde nie každý má "guráž" na to ich jesť surové. Alopat, nemôžeš to takto paušalizovať, existujú ľudia, ktorí sa dožijú 100 rokov, a pritom fajčia jednu za druhou a denne vypijú aj 2dcl pálenky..... Alois Vocásek proste našiel (pričom asi ani nehľadal) nejaký "recept" na dlhovekosť, ale som viac než presvedčený, že tým receptom nie je surová zelenina (ešte k tomu nekvasená, čiže zle stráviteľná...alebo vkuse konzumoval papriky, uhorky a paradajky ???), a ani "hocijaké jedlo aké manželka navarí, ale v porcii takej, aby som nič nenechal"......... Môže byť množstvo dôvodov, prečo Edward Howell zomrel tak "mladý", a prečo Alois Vocásek tak "starý"... Ja som stále presvedčený, a aj vždy presvedčený budem, že enzýmy nachádzajúce sa v surovej strave, sú veľmi dôležité na spomalenie starnutia. NIE JE VŠETKO LEN O STRAVE. A hlavne - myslíš, že Edward Howell konzumoval mäso ? Možno áno, ale čo ak len OBČAS, raz za 2 týždne ? ... Myslíš, že fungoval na "tukovom metabolizme", čiže mal v strave množstvo živočíšnych tukov (200+g), a možno do nejakých 100g sacharidov denne ??? SILNE POCHYBUJEM.... To nie je len o tom, aby človek jedol čo najviac surovej stravy, ale hlavne o tom, aby to bola čo najvýživnejšia strava.... Môžeš zjesť denne 2-3kg surového ovocia dozretého v prirodzených podmienkach, ale na SKUTOČNÉ zdravie zabudni...(nevravím, že ty ješ toľko ovocia, ja len píšem príklad), aj keď to bude plné enzýmov.... Bude to ale chudobné NA BIELKOVINY, TUKY, VITAMÍNY V TUKOCH ROZPUSTNÝCH, MINERÁLY....
Navyše si zoberme len jednu takú "drobnosť"... Dajme tomu, že Alois Vocásek bol optimista, radoval sa aj z maličkostí, atď........ O jeho živote budeš vedieť určite viac, než o súkromnom živote Edwarda Howella...... Čo ak trpel Howell depresiami ? Čo ak bol nešťastný zo života ? ..... Myslíš, že niekto nešťastný zo života bude žiť 110-120 rokov ? A - koľko pobýval Dr. Howell na slnku ? Robil si nejaký detox ? ....Atď.... Viem isto, že keby Edward Howell konzumoval kopu surového živočíšneho tuku, dostatok živočíšnych bielkovín, robieval si detox a zaraďoval možno 2x 36 hodinové hladovky mesačne, dožil by sa minimálne 100 rokov, nech mal "vrodenú konštitúciu" akúkoľvek... A ja napíšem narovinu, keď nenájdem v živote šťastie (resp. keď si ja neurobím život šťastným), naplnenie, lásku, tak sa ani nechcem dožiť 100 rokov....... Môj cieľ je v prvom rade cesta - robiť pre seba čo najviac v otázkach zdravia, aby som starol čo najpomalšie, vyzeral čo najlepšie, cítil sa čo najlepšie. A či zomriem prirodzenou smrťou v 100-vke, alebo ma prejde auto v 60-tke a zomriem, alebo spácham samovraždu vo veku XY rokov, to je teraz vedľajšie. Mňa drží starostlivosť o svoje zdravie pri živote.......To je momentálne môj jediný zmysel života.....Zatiaľ som iný zmysel života nenašiel, lásku som ešte (aj napriek množstvu mileniek, ktoré som mal pri hľadaní mojej vysnívanej partnerky, ktorú som ešte nenašiel...) nezažil. Keď príde láska, bude aj dlhší život. Keď bude nespokojnosť, bude kratší život. Ale aby môj život mal pre mňa aspoň trochu zmysel, musím sa denne tešiť z toho, ako sa vedome starám o svoje zdravie najlepšie, ako dokážem.
_________________ Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. Majte sa čo najlepšie, pán Jarda
|