Podle teto informace zjistuji, ze mam bud velmi malo zeleza a nebo se me ve streve spatne vstrebava. Nikdy me to predtim nedoslo, konzumuju cervenou repu uz delsi dobu (2 roky) a prisla jsem na to uplnou nahodou vcera. Pokud se clovek vycura do toaletni misy, tak to klame, tam je videt pouze trochu naruzovela voda a to clovek prehlizi, mysli si, ze je to normalni. Ale vcera jsem vypila na ex 400ml teto stavy, s nicim jinym jsem ji tentokrat nemixovala a pak jsem si chtela pomerit pH, vycurala jsem se do prusvitneho kelimku ...nestacila jsem zirat. Ta barva byla tmavejsi, nez je cranberry juice. Vkladam foto. Vlevo je urina, vpavo je original cranberry juice. Pila jsem vcera cely den vodu jako o dusu, abych to co nejdriv dostala ven.
Pisou tady, ze to cervena repa resi, ale na to se spolehat moc nemuzu, vzdyt ji pojidam denne uz takovou dlouhou dobu a kde nic, tu nic. Pane Jardo co s tim delat, jak tomu mam jinak pomoct? Ty testy stale jeste nemam, moje doktorka me tam minuly tyden odmitla poslat, pry az po biopsii, takze pristi tyden. Nechapu, proc se tomu tak brani.
Podle výzkumu, který se uskutečnil na univerzitě v Sheffieldu (Velká Británie), se červená moč nebo stolice po snědení červené řepy objevuje u 10–14 % populace, a to nejčastěji u osob, které trpí nedostatkem železa nebo mají problémy s jeho absorpcí ve střevech. Pokud tedy někdo po konzumaci červené řepy zjistí, že jeho moč nebo stolice má červenou barvu, měl by to chápat jako upozornění, že v jeho těle došlo k nedostatku železa či že se tento prvek ve střevech špatně vstřebává. Toto zjištění by ale nemělo vzbudit v dotyčném člověku obavy, protože červená řepa na problém nejen upozorní, ale pomáhá jej i řešit. Má totiž antianemické účinky a reguluje funkci trávicí soustavy.
http://www.magazinzdravi.cz/cervena-repa-20090121 Tak je to pravděpodobné že to železo je rozházené, proto jsem vám psal že si máte nechat vyšetřit celý metabolizmus železa, což je 5 položek. Jinak řepy se bát nemusíte, ta je součástí všech úspěšných protirakovinných diet.