Zaujimava studia o preziti probiotik v traviacich stavach.
Z grafu vidno, ako pocet roznych kultur klesal pocas casu, ako boli vystavene simulovanej traviacej tekutine s pH 2.0
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f1/Vidno, ze pre kazdu kulturu je odolnost ina.
Zaujimave je, ze schopnost laktobacila GG prezit, vyrazne klesa, ked sa nenachadza v HCL alebo traviacich stavach spolu s glukozou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f2/Otazne je, ci to tak funguje pre vsetky kmene probiotik, ale konkretne pre tento je dobre, ked sa je spolu s glukozov, co je vlastne hroznovy cukor. Zaroven, napriklad spolu s ovocim, traviaca doba je kratka, a pH nemusi ist tak nizko. Zaroven ovocie obsahuje aj vlakninu potrebnu na rast probiotik v creve. Cize z toho vyplyva, ze najlepsie je jest laktobacili spolu s ovocim, ale len cisto s ovocim, lebo ziadne ine jedlo sa netravi tak rychlo. (popripade druha moznost nalacno, a hned za tym ovocie). Druha moznost je napriklad smoothie, alebo ovocna stava. Smoothie obsahuje aj vlakninu.
Ale mozno aj trochu medu s vodou by stacilo.
V kazdom pripade, nieje vhodne ich jest po "normalnom" jedle, ktore sa travi niekolko hodin, a pH ide neraz aj pod 2. A uz vobec nie v takom, ktore neobsahuje glukozu... teda takzvane "paleo" jedlo. Prave pri traveni bielkovinovych jedlach, ide pH najnizsie, nieje tam pritomna glukoza, a zaroven traviaci cas je najdlhsi... teda probiotika nemaju sancu. Probioticku tabletku teda nieje vhodne zjest po takychto jedlach. Najlepsie teda bud ovoci, alebo dzusy, alebo nalacno.
Otazne je, ako to funguje pri kyslej kapuste, ci pri traveni kyslej kapusty, tiez nieje vhodne pridat trochu glukozy. V kazdom pripade, kysla kapusta a fermentovana zelenina, ktora sa vacsinou je po masitych jedlach, alebo bielkovinovych, nema sancu na prezitie... jedine, ked sa je samotna, alebo v salate, a vyzera, ze by nebolo zle pridat trochu glukozy (otazne je, kolko je to trochu).
Takisto je otazne, ci teda kombinacia fermentovany mliecny vyrobok + trochu ovocia, nieje vhodnejsi, nez samotny fermentovany mliecny vyrobok (aj ked, mozno aj v nom sa nachadza nejaka glukoza, neviem to naisto, ci ano alebo nie).
V kazdom pripade plati toto... traviaca doba co najkratsia, glukoza zvysuje sance na prezitie dramaticky, a vlaknina zase v crevach. Takisto co najlahsie stravitelne jedlo, aby pH traviacich stiav neslo prilis nizko. Teda co najmenej bielkovin.
Este dalsia dobra moznost co sa tyka fermentovanych mliecnych vyrobkov bude takato:
K ovociu pridat len trochu (teda nie jogurt s ovocim, ale ovocie s lyzickou jogurtu).
Napriklad kefir obsahuje v kazdom grame 1 miliardu bakterii... teda pride mi vhodne k ovocnemu salatu pridat polievkovu lyzicu kefiru.
Este idealnejsie bude pouzivat srvatku alebo cmar, kde je mnozstvo bielkovin znizene, ale probiotika tam budu. Teda po ovoci si dat lyzicu-dve cmaru alebo srvatky, alebo kyslej kapustovej stavy.
Dalsia dobra moznost, pokial sa kefir je napriklad so zeleninou, bude este priamo pouzivat glukozu, teda kupit si hroznovy cukor, a male mnozstvo zjest po takom jedle. Opat ale treba prist na to, kolko je to mnozstvo aby to fungovalo, lebo v tych cislach tej studie sa nevyznam. Tam je aj napisane, kolko glukozy pridavali, ale trebalo by to prepocitat, kolko realne treba zjest k stredne velkemu jedlu bez glukozy.