[quote="Jindra":35941u2y][quote="Gamina":35941u2y]Výživa má obrovský vliv na plod[/quote:35941u2y]
toto ([i:35941u2y]obrovský[/i:35941u2y]) považuji za příliš silné slovo. nesouhlasím. výživa má nezanedbatelný vliv, nikoli však [i:35941u2y]obrovský[/i:35941u2y]
jsou mnohem, mnohem významnější faktory, kterým bych již obrovský význam přisoudil. Martina72 naznačuje zcela správně[/quote:35941u2y]
Tak já s martinou72 částečně souhlasím, ale jako rada je to zcela k ničemu. Pokud někdo našel cestu k takovému stavu, je to jistě skvělé, ale k čemu je někomu, kdo je po uši v problémech, že se dozví, že takový stav existuje, ale nedozví se jak ho dosáhnout? Podotýkám že žena, která chce otěhotnět, na to má dost omezený čas, tj. čím jednodušeji dodržitelný návod, tím větší šance na úspěch.
K poměrně rýpavému příspěvku o radílcích
Vycházím z poznatků dr. Price, který studoval vždy několik generací různých primitivních komunit (tj. komunit, které se musely uživit z toho, co bylo v jejich okolí, protože prostě neměly přístup k ničemu jinému). Zjistil velmi zajímavé věci týkající se například výživy rodičů a jejího vlivu na děti. Například svatby ve švýcarských horských údolích se konaly v raném létě, v důsledku čehož měly nevěsty několik měsíců před možným početím přístup k máslu a mléku extrémně bohatému na vitaminy rozpustné v tucích. I ostatní komunity měly podobná pravidla pro nastávající rodiče. Mezi dětmi se dělaly 3-leté pauzy, aby se mělo tělo matky šanci regenerovat. Téměř všichni, kdo se takto narodili a prožili svůj život, byli zcela zdrávi - včetně kosterní struktur a zubů, jejichž zdraví je ovlivněno výživou plodu v těle matky. Všichni jedli 10x více vitaminů rozpustných v tucích, než lidé v moderní době. Například vitamin A je nutné přijímat z živočišných zdrojů, protože jen velmi zdraví lidé zvládnou konverzi beta-karotenu na vitamin A. Pokud na tom někdo není zdravotně velmi velmi dobře, má prostě smůlu. Ta ostatní doporučení týkající se výživy vycházejí z podobných poznatků, kdy nezávislá věda potvrdila, že to, co přírodní národy a primitivní komunity dělaly po generace, má smysl.
Zdraví ovlivňují i předchozí generace a moji rodiče rozhodně zdrávi nebyli, což člověka samozřejmě ovlivní už při narození - podrobnosti jsou v knize Výživa a fyzická degenerace. Byla jsem očkovaná, měla jsem v dětství spoustu antibiotik atd. Strava, kterou jsem popsala, je vhodná pro relativně zdravé lidi, já na tom skutečně nejsem nejlépe