Xion píše:
S tou kyselinou je to recht, ta pokial sa netvori, narusuje to cele travenie, rovnovahu organizmu aj imunitu, a prirodzene v takom prostredi sa dari vselicomu patogennemu, ktore potom treba vyhanat chlorom podanym zvonku, aj ked to urcite nieje riesenie korenov problemu.
Ten tuk nemam na mysli nejest vobec, to iba docasne, a 80/10/10 znamena, ze priblizne 10% energie je z tuku. Po vymiznuti kandidy, a po napraveni metabolizmu tukov, je samozrejme mozne jest tuku viac, bez toho, aby to organizmu skodilo, ale i tak si myslim, ze sa da vystacit aj s tymi 10%, to pri takom beznom vitarianskom stravovani znaci nejakych 20-30g tuku. Nemyslim si, ze by sa nejak horsie kadilo pri tomto mnozstve tuku, zdrave crevo a mikroflora produkuje zdravu stolicu obalenu hlienovym obalom, a tam sa mi zda konzumovat tuky za ucelom "klzania" zbytocne, kedze ich premena na energiu je menej efektivna ako u sacharidov.
Navyse, je otazka, co zdravemu telu skodi viac, tuky, ktore ani nepotrebuje, alebo o nieco zvysene mnozstvo kysleho odpadu (tuky, ktore telo nepotrebuje, su tiez vlastne kysli odpad), ako dobre vieme, koren zdravia lezi niekde inde, a niektori dedkovia s tuhym korienkom, co fajcia, piju, zeru salamu, maju aj v 70tke zazracne alkalicke pH, cize vychadzajuc z toho, u zdraveho cloveka nejaka malicka dodavka kyselinoveho odpadu, nesposobuje ziaden problem.
Kyselost krátkodobě opravdu nijak nevadí a zdravý člověk může jíst docela sajrajt, aniž by mu to nějak škodilo. Ty procenta většina lidí není schopna odhadnout a bohatě stačí 2-4 polévkové lžíce kvalitních tuků denně. Toto naprostá většina lidí mnohonásobně překračuje a není se tedy čemu divit, jak jsou všichni na šrot.