Zdravím,
obracím se sem, protože předpokládám, že je tu řada lidí, kteří mají dostatek znalostí a zkušeností. Před několika týdny jsem došla k závěru, že už delší dobu trpím přemnoženou candidou - tedy pravděpodobně, jednak podle čím dál větších příznaků, které nějak nesedí k mému vcelku zdravému životnímu stylu, jednak "plivacím" testem. Dva týdny jsem si dala pozor na všechny zákeřné potraviny a je pravda, že se stav o dost zlepšil (hlavně trávení, nadýmání, plynatost, které mě trápily nejvíc), ale o víkendu jsem si k obědu zkusila dát pár brambor a do půl hodiny jsem měla břicho jak balón a do večera byly všechny příznaky nazpět, takže příčinu jsem asi trefila.
A k dotazu - včera mi přišel Nystatin, který chci k dietě vyzkoušet, odpoledne jsem si vzala jednu tabletu a asi do hodiny se opět projevilo všechno jako bych snědla něco špatně, vč. velmi zapáchajících plynů, pálení očí, noční nespavosti (špatně mi teda nebylo), ale žádné dietní chyby si vědoma nejsem - může to znamenat, že Nystatin účinkuje a kvasinky přemnožené byly? Při vymírání prý produkují velké množství toxických plynů. Ráno jsem si vzala další tabletu, pořád se cítím tak nějak stejně - nic moc.
A dále - v případě, že lék zabírá a kvasinky vymírají, napadlo mě, jestli by se nedalo tělu pomoci klystýrem (slanou vodou pročistit, případně pak kávový) aby se dostaly toxické části z těla rychleji ven, má to smysl? Ráda bych udělala maximum, ale nevím jestli by třeba nebylo lepší nechat lék účinkovat a tělo nechat v klidu, aby se s tím popralo - abych mu tím ještě nepřitížila.
Díky