Raskolnikov píše:
Dobrý den,
ráda bych se zde poradila ohledně následujícího problému. Mám velmi silnou menstruaci, díky čemuž chodím na pravidelné infuze železa pro jeho výrazný nedostatek. Příčiny silné menstruace nebyly odhaleny. Jediné, co z různých výsledků vyšlo, byl hormonální nesoulad, na což mi bylo nasazena hormonální léčba, kterou jsem po dlouhé době odmítání nakonec přijala, avšak začala jsem po ní tak krvácet, že už nikdy více. Krvácím taktéž i výrazně mimo cyklus v případě, že začnu jakoukoli čistící kúru nebo očistu (ječmen, lugol, některé bylinné kúry apod.). V současné chvíli už mám z infuzí (a následky těžké autonehody) natolik zničené žíly, že mi již není infuzi kam aplikovat. Lékaři nevědí. Já mám za sebou kúru paní Podhorné, Gynex, kontryhel, kotvičník, chystám se užívat znovu Macu, cvičit hormonální jogu, užívat Melasu, pít nálev kontryhel-řebříček, což by mohlo pomoci srovnat horm. soustavu a odstranit tak příčinu anémie. Má ještě někdo nějaký nápad, jak toto řešit? Velice moc děkuji za každou odpověď.
Ono je otázkou zda dorovnávat železo, pokud neznáte důvod proč je nízké, což sice ta silná menstruace být může, ale podle mě v tom budou jiné faktory. Tělo ženy se menstruací čistí od bordelu, tedy zde je první problém k vyřešení a na zaneřádění těla poukazují i rozházené hormony, které opět musíte srovnat před doplňováním železa. Železo je silně nebezpečné při předávkování a není zase tak velký problém se jím otrávit, což se lékařům docela daří. Pro posouzení reálného stavu hospodaření těla se železem je třeba sledovat i jiné hodnoty něž pouze železo, což bohužel lékaře většinou vůbec nezajímá. Musíte si zjistit laboratorním vyšetřením následující hodnoty, tedy hlavně hormony estradiol, progesteron, celou štítnou žlázu, nebo alespoň TSH, dále homocystein, ceruloplazmin, měď a kompletní metabolizmus železa - je to pět položek, nebo alespoň železo a feritin. Zkoušet cokoliv řešit bez znalosti těchto položek je diskutabilní, protože vlastně netušíte co řešíte a je otázkou zda se vůbec můžete trefit do příčiny problému a bez odstranění příčiny těžko zmizí důsledek. To co jste dosud dělala je mimo mísu a podstatu problému to podle všeho neřeší vůbec, nakonec možná zjistíte že za tím stojí špatná methylace a otrava železem a ne nedostatek železa jak vám medicína tvrdí. Pokud vám bude cokoliv nejasné, klidně mě zavolejte a vysvětlím vše potřebné.