jahrb píše:
1. Když se blížil důchodový věk chtěli jsme pro sebe udělat něco více. Ženě vyhovovalo po ránu pití šťávy z citrusových plodů. Citron byl moc kyselý, vyhrál grep. Abychom nepili konzervanty a aromata kupovali jsme plody a lisovali je. Po několika měsících mi kardiolog tyto šťávy zakázal (měl jsem 3 stenty). Žena pokračovala dokud ji nezjistili osteoporózu. Dodatečně jsem zjistil, že grepy jsou k nám dovážené nezralé (barva je upravena následně, chemicky), proto šťáva v žaludku působí kysele a tělo si bere k neutralizaci vápník z kostí.
2. Jsem v kontaktu s lidmi (masér) potřebuji se chránit před onemocněním. Následně jsem začal používat vysoké dávky vit. C s rajčaty nebo jako liposomy. Ne pravidelně, ale hlavně v zimě a na jaře. Nemocnost klesla, ale objevila se dna, bolesti kloubů, ucpávání cév (mám již za 6 let pět stentů) a zhoršila se cukrovka - od loňského léta píchám inzulín. V literatuře jsem našel, že příčinou je používaný chemicky vyráběný vit. C.
3. Nyní jsem v knize M. Tombaka „Vyléčit nevyléčitelné“ zjistil, že doporučuje pít neředěnou šťávu z (mnoha) cirónů a požívat i kůru.
Z mých zkušeností vyplývá, že umělý vit. C je pro více méně zdravé lidi jako převence nachlazení. Mám prosbu, jaké zkušenosti s vit. C máte vy a čím se zbavit chemie nejen na citrusových plodech. Konzumace ovoce i některé zeleniny je se slupkou hodnotnější.
1. Přesně toho jsem se obával, že něco podobného způsobuje každodenní konzumace citrusových plodů s obsahem kyseliny citronové, i přes jejich nesporný (zřetelně viditelný) přínos na omlazení.
http://www.petrlukes.cz/?p=462. A není to náhodou tak, že bílé krvinky nadopované Vitamínem C likvidují breberky ve Vašem těle, lokálně vzniká zánět a uhynulé patogeny ucpávají cévy? Nemáte nějaký odkaz, který by potvrzoval Vaši domněnku, že nadužívání syntetického Vitamínu C zvyšuje inzulínovou rezistenci? Neměl jste díky supletementaci céčka při preventivních prohlídkách v krvi nadměrný obsah železa, které stimuluje patogeny stojící za Vámi zmiňovanými chorobami anebo si myslíte, že je vše, což se mi ale zdá příliš jednoduché způsobeno pouhým přebytkem a vysrážením kyselin? Bylo by totiž dobré objasnit, co je na tom z biochemického hlediska špatně. V nedávné době se zjistilo, že diabetes 2. typu, kde je obvykle ztučnělá slinivka, lze zvrátit kalorickou restrikcí v rámci nízkosacharidové diety. Ostatní cukrovky jsou s velkou pravděpodobností parazitálního původu, stačí si loknout v rybníce nebo mít kontaminovaný zdroj pitné vody. Nepracujete pod zářivkama, nesladíte fruktózou, popř. nekonzumujete margaríny a rostlinné oleje?
http://www.alternative-medicine-doctors.net/The_role_of_iron_in_cancer_and_infections.htm3. Jednou jsem odšťavoval pomeranče i s dužinou, ošetřenou kůru jsem stáhl škrabkou. Na mrkev jsem takové ty zdrsněné žínky, ať už umělé nebo z přírodního vlákna, ještě nepoužil, i když by to také asi šlo, pokud by člověk nechtěl přijít o léčivé látky koncentrované ve slupce. Je to problém, když dojde domácí bioprodukce a u té kupované člověk neví, čím to bylo ošetřeno a v čem vypráno.
http://www.internetwks.com/owen/gaa.htmlhttps://thebloodsugardiet.com/the-bsd-options/http://www.naturalhealth365.com/insulin-resistance-blood-glucose-1939.html