krasnagadgetka píše:
Moc děkuji za rady. Mohla byste mi ještě poradit s tou cílenou detoxikaci? Jaké problémy máte s kvasinkami? Mě trápí hlavně nervozita a psychika. Myslíte že by nestačilo pouze odkyseleni a tím pádem by se samo množství candidy srovnalo?
Cílená detoxikace - je potřeba zjistit, jakou máte zátěž rtuti a těžkých kovů obecně, a zkusit se jich zbavit. Ta rtuť je poněkud nebezpečná v tom, že existují způsoby, jak ji dostat z tkání do tělních tekutin, ale tím se taky můžete velmi snadno otrávit (i zabít), pokud nemáte v pořádku detoxikační kanály. Což nemá skoro nikdo. Nebo taky pokud to prostě přeženete s množstvím koriandrové tinktury, která se za účelem vyplavení rtuti z tkání používá.
Pokud žijete ve větším městě nebo rovnou v Praze, tak máte vysokou zátěž z těžkých kovů skoro jistou. Obzvlášť pokud máte amalgamové plomby a pokud je měla i Vaše matka - rtuť proniká i přes placentu. U mě je toto všechno splněno, takže jsem testy neřešila.
Rtuti je nutné se zbavit proto, že velmi znesnadňuje zbavení se candidy. Vtip je v tom, že se candidě velmi daří v prostředí bohatém na toxické kovy, kdežto její konkurenci se tam moc nedaří. (Zdroj:
http://lotusdental.com.au/blog_news/can ... lgam-link/ )
Vzhledem k tomu, že do sebe candida těžké kovy váže, je také možné, že je v podstatě otrávenému tělu částečně i prospěšná - co naváže do sebe, to nemáte v tkáních Vy.
Osobně budu používat detox rtuti z webu
http://www.restartzdravi.cz/Nanotechnologie-c65_0_1.htm (heslo Vám zašlou na vyžádání, posílají ho většinou obratem). Je tam popsaný a stojí 277 EUR, na což aktuálně nemám peníze
Ale s produkty té firmy mám velmi dobrou zkušenost a vím, že nemám moc trpělivosti na dodržování přesného režimu se spoustou různých přípravků. Tenhle je dost jednoduchý a myslím, že i relativně bezpečný. Tak si na to našetřím
Pokud máte jiné priority než je pohodlí užívání, dá se na internetu najít spousta návodů na detoxy od rtuti. Jen pozor, je to opravdu nebezpečné, pokud se něco pokazí.
Co se problémů s candidou týče, mám gynekologické výtoky (teď v dost malém rozsahu oproti tomu, co bylo dřív - snažím se si uzdravit střevo dietou GAPS, a částečně se mi to daří, což candidu taky likviduje) + spoustu dalších problémů, které bych ale asi nepřiřazovala přímo candidě.
Mě odkyselení jako metoda nikdy nepřitahovalo, takže ho neřeším. Tím netvrdím, že není účinné, ale já používám jiné metody. Možností je vždy spousta. Pokud je Vám odkyselení sympatické, není nic jednoduššího než jej vyzkoušet.
Ještě mě pro Vás napadá - jste žena a tak je pravděpodobné, že kvůli hormonům musíte mít ve stravě alespoň nějaké sacharidy. Mně třeba dělalo velké potíže mít pod 50 g sacharidů denně. Tak pozor na to, kdybyste držela nějakou nízkosacharidovou dietu. Já si dávám pozor, abych jich měla kolem 100g/den. Kromě dnů, kdy nemám moc hlad a skoro nic nesním.
A ještě k bodu 2) - není moc dobrý nápad pít při jídle nebo těsně po jídle, rozhodíte si tím zažívání. Lepší je tak 30 minut před jídlem, to Vám myslím i nastartuje trávení, pokud vypijete vodu s citronem. Voda se pak stihne vstřebat, než začnete jíst, a nesnižuje koncentraci kyselin a enzymů v žaludku.