to all (pre všetkých) : Ja chcem (už pár týždňov beriem) melatonín brať z dôvodu, aby mi "pridal" takú hodinku/dve spánku.... Keď budem mať rodinu, na 8 hodín spánku denne môžem jednoznačne zabudnúť. Už aj teraz na to môžem zabudnúť - žijem s mamkou, a tá sa po byte pohybuje aj o 23. hodine. Ja však veľmi vnímam hluk (hlavne pokiaľ som hore, inak, zobudí ma aj kvapkanie dažďa na parapete - aj keď som už spal...), takže aj kebyže idem spať o 22. hod, tak proste nezaspím kým nebude v byte ticho... Vstávam (začínam pracovať v novej práci) o tej 05:45 - 6:00, aby som si ráno zacvičil, nachystal si veci (aj jedlo), urobil derivčný kúpeľ (a dal po ňom sprchu, aby som neriskoval prechladnutie "tam dole), naraňajkoval sa, dal sprchu, a to všetko bez extra plašenia sa... V práci mám byť o 08:30 (hoci cesta mi trvá len asi 15 minút autobusom)... Niekto by sa udivene pýtal, že prečo vstávam tak skoro....a ja na to, PRETOŽE NIEKTO AJ CVIČÍ A ROBÍ SI DETOX, a nechce sa toho vzdať..... Takže spím zhruba 7 hodín denne, a melatonínom si chcem VYLEPŠIŤ regeneráciu. V práci stojím a chodím (inak nič ťažké nedvíham), denne cvičím 40-50 minút (a cvičím každý deň, komplexne celé telo za týždeň).... Áno, lepšiu regeneráciu mi poskytne to, že posledné jedlo dňa jedávam o tej 13:30, takže sa nebude narúšať spánok trávením potravy. Lenže zas človek ktorý cvičí potrebuje o čosi viac spánku než ten, ktorý necvičí - aby sa zregenerovali svaly po tréningoch... Samozrejme, z dlhodobého hľadiska. Ja ale chcem cvičiť v podstate kým budem žiť. Existujú ešte "isochronické tóny" (niečo ako "psychowalkman" - na tom princípe), ktoré simulujú účinky rôznych vecí, hormónov, stavov, atď.... Existuje aj "isochronický tón", ktorý má účinky ako MELATONÍN. Lenže to treba počúvať minimálne 15 minút pred spaním, aby to fungovalo... A počúvať nejaký jeden tón (a do toho vlny mora) 15 minút každý večer..... Ďakujem, to si radšej doprajem na mojom kvalitnom mp3 prehrávači a kvalitných slúchadlách nejaké 3-4 pesničky, na ktorých počúvanie mi nevyšiel čas. A radšej zhltnem maličkú tabletku melatonínu, vedľajších účinkov sa nebojím....... AJ VITAMÍN D JE HORMÓN, A BERIETE HO..... Vitamín D je slnečný hormón, melatonín je "nočný hormón"... Prehlbuje regeneráciu. Nebudem tu šaškovať (nič v zlom Gamina) s kulichom na očiach, je mi to nepríjemné. A ja nemám problém - v izbe mám tmu, a pred spaním mám zapnutú slabú žiarovku ("denné svetlo" nepoužívam po 20-tej hodine). Počas pracovných dní (z noci na pracovný deň) sa v podstate nikdy nevyspím dlhšie ako 7 hodín... Mohol by som, ale za cenu, že by som necvičil a nerobil detox... Ráno pred prácou sa partnerke (s ktorou by som ani zatiaľ nežil) ťažko budem venovať. Čas na to by bol práveže po príchode z práce. Preto chcem zacvičiť a všetko čo sa len dá porobiť ráno pred prácou. Inak sa na mňa budúca partnerka vykašle, a ja sa jej nebudem diviť. Melatonín v tabletke by mohol byť dobrou barličkou... Je to vraj "hormón mladosti"... V každom prípade, melatonín (ale v inej forme, keďže neuspáva) je prítomný aj v rannom moči... Len určite to budú len nejaké stopové prvky (možno 500mcg)... a to je strašne slabé... Tabletka má 5mg.
_________________ Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. Majte sa čo najlepšie, pán Jarda
|