[quote="romdrom":ct3vv3vu]Dobrý den pane Zajíček,
potřeboval bych trochu poradit ohledně očisty jater. Mám cca 20let zažívací problémy, které mě vznikly pravděpodobně přetížením zažívacího traktu v době kdy jsem hodně často posiloval a bral různé proteiny, sacharidové nápoje a jíné, podotýkám, že žádné hormóny, anabolika atd to nebyly, to bych nikdy do sebe necpal. Jedl jsem hodně dietně, omezoval jsem v té době hodně tuky, což byla asi taky chyba. Jsem štíhlé svalnaté postavy. Nicméně mám asi slabší zažívání a k tomu jsem ještě trochu nervák a problémy mě tím začaly. Konkrétně po jídle často bolesti pod pravým žebrem, velký tlak na solaru a nevolnost, trvale nafouklé břicho spodní část. Stravu jím dietní, min. množství tuku, tuk zhoršuje problémy. Nyní 5let nazpátek se mě přidaly k tomu další problémy, kopřivka a mírně snížená funkce štítné žlázy. Dle doktorů se mi jen později vyprazdňuje žlučník, kameny nemám, takže funkční porucha, doporučují dietu. Dle léčitelů, je to ale chronický zánět prostřední hlavy slinivky, který mě způsobuje tyto problémy.
Došel jsem k tomu, že budu pravděpodobně ucpaný, jelikož jsem si asi dietou zahušťoval žluč a přetěžoval slinivku proteinama. Nevím jak z toho ale ven.
Teď k věci, dělal jsem si cca před 3 lety 3 jaterní očisty dle Vašeho doporučeného návodu. Kamínků ze mě šlo minimum, při první vůbec. Hodně špatně to ale snáším, i tu hořkou sůl, je mi extrémně při tom zle na zvracení evidentně mi to slinivka nebere. Po vypití oleje nemůžu skoro dýchat, vydržím hodně, ale nemyslím si, že tohle je normální průběh. Zkoušel jsem ještě 4 očistu podle jiného návodu, kde se nepije ta hořká sůl, ale zemědým s vodou a olej se pije ve více dávkách postupně. To bylo v pohodě, do doby, než jsem vypil olej, takže taky nic moc, ale nedostavil se mi průjem. Nicméně kaménků zároveň ze stolicí ze mě vyšlo víc. Na další očisty už jsem neměl sílu.
Nyní po 3 letech kdy zdravotní stav se nelepší jsem se znovu odhodlal, dle vašeho návodu s hořkou solí, ale tímto způsobem to opravdu nelze v mém případě provádět. Vše jsem dělal jak je v postupu, ale myslel jsem, že jsou to moje poslední chvíle života a ještě strávené na záchodě. Od pátku do neděle ráno jsem byl jak průtokáč a to jsem 3 dávku soli snížil a 4 dávku už nepil jenom vodu. ještě že manželka koupila do zásoby celé balení toaleťáku, na záchodě jsem byl snad 100x. Samozřejmě ze mě nic zase nevyšlo, jen trochu nějakého smetí. Takže jsem nejenom posranej, ale taky trochu i nasranej. Ležel jsem bez hnutí cca 45min, pak už jsem musel zase na wc, ale příjde mi, že ten olej mám jenom v žaludku pořád brkám a nemůže to projít, pokud mi ten žlučník reaguje ze zpožděním asi začne reagovat až když sedím na záchodě. Do soboty do večera je to pro mě dost utrpení je mi hodně zle, nemůžu ani jíst.
Chci se tedy informovat, zda nejde tuto proceduru nějak upravit, dávkování, časově, zda nepoužívat zemědým atd. tak, abych to mohl zvládnout.
Omlouvám se za delší vypisování, musel jsem se rozepsat. Děkuji za Váš čas s pozdravem Roman.[/quote:ct3vv3vu]
Tak ono by bylo potřeba rozlišit od čeho to vlastně máte, protože zrovna na slinivku toto moc není. Rozlišíte to celkem v pohodě dle barvy stolice, která má být stále kaštanově hnědá a pokud je světlá, nebo kopíruje barvu stravy, jde tam žluče opravdu málo a je třeba to řešit. Pokud máte barvu trvale v pořádku, je třeba nechat