marchisio píše:
zdravim, vas tiez mam skusenosti s candidou predpokladam, ze ide o nu, lebo uz som mal asi 3 anti-candida diety, 2x velmi uspesne, ale ako sa spominalo vyssie navratom k zlozvyku, teda spat do stereotypu predosleho zivota sa candida rychlo vrati. skusil som to uz aj u mojej koznej lekarky, zobrali mi ster, vzorku stolice a moc, ale nenaslo sa nic... takze mi iba predpisala nejaku mast na tvar.
- moja skusenost bola ze ak som bral nejake doplnky vyzivy ako oregano oil, citricidal, kokosovy olej a hlavne uprava stravy tak moje problemy vymizli, ale aj rychlo prisli naspat ak som sa vratil spat ku... kazdy to asi pozna.
- je vobec nejake vysvetlenie, preco ja a ostatni ludia ktori trpia candidou maju problemy a ostatni ludia ktory sa zdravuju priblizne rovnako candidu nemaju.
- moj hlavny problem je s pokozkou na tvari oblasti obocie, nos, usta, brada a krk, to znamena velmi suchu pokozku a tvorba malych lupin v tychto oblastiach, spomeniem este ten isty problem za usami, zapachajuci dych a tiez vyrazky v intimnych partiach, ktore su tvarohovite, ak ich vytlacim
- takze je to dost sklucujuce bojovat, s tymto, neustale kremovanie tvare, pouzivanie zuvaciek, aby som sa necitil neprijemne v spolocnosti, a niekedy dokonca ani to kremovanie na 100% nepomoze a vyzeram ako keby som sa rano neumyl... clovek po absolvovani anti-candida diety a hlavne pocas nej sa citi spat normalny, bez obmedzenia az na tu stravu, ale stravovat sa dlhsie ako pocas diety je velmi tazke, a neviem si predstavit zivot bez chleba, a roznych inych potravin na ktorych sme boli vychovany od detstva.
- existuje vobec nejaka cesta ako aspon udrzat candidu v priatelnej hladine, aby kvalitu zivota co najmenej znizovala ?
Správně vám odpovídá členka Tišková a já pro snazší pochopení dodám že konkrétní strava živí konkrétní bakterie, tedy jste to co jíte.