SemTamTuPrídem píše:
Jindru k tomu nemotivujem (hoci to myslí dobre)... Ide o to, že ja sa pýtam na jednu, dve, tri bylilnky u nás v SR a ĆR čo rastú, a ktoré podporujú dlhovekosť.... A on mi vlastne odpovedal tak, že za 20€ (ak nie viac...lebo 400Kč + poštovné z Čiech) sa to dozviem.... NO TO JE MI FAKT SUPER RADA....
To akoby sa niekto pýtal na to či má surové maslo enzýmy na rozdiel od surového kokosového oleja, a ja by som mu odpovedal štýlom : "
........(neodpoviem ti na to na čo sa pýtaš, ale...).....V KNIHE "XYZ" ktorú vlastním (čiže odpoveď na tvoju otázku viem), a ktorá sa venuje tomu a tomu, a stojí s poštovným 20€, sa to dozvieš.... ...."
Myslíš, že takú odpoveď by chcel ten čo pokladá otázku, počuť... ??? ... Ja by som chcel počuť INÚ odpoveď, a vtedy by som na Jindru nepovedal ani slovo................ Odpoveď typu : "
...........Medzi tie byliny patria napr....."taká bylina", "onaká bylina", "a takáto bylina" (samozrejme by napísal ich názvy)........VIAC O TOM sa môžeš dočítať v jednej knihe, tu máš na ňu odkaz...je to super kniha (podľa neho)..."... Vtedy by som na neho nevypenil, lebo vtedy by som bol s jeho odpoveďou spokojný.....
A divím sa, že teba jeho odpoveď uspokojila...
Myslela jsem to tak, že když reaguješ bouřlivě odmítavě, nakonec začneš dostávat míň odpovědí, které by třeba byly relevantní. Proč ty emoce? Tak Ti někdo odpověděl něco, co Tě nezajímá, no Bože. Ztratil jsi 30 vteřin svého života tím, že sis to musel přečíst. A pak minimálně několik minut sepisováním rozhořčené odpovědi. Což se mi zdá dost neefektivní, mohl jsi prostě nic neodpovědět a bylo by. Možná by na to šlo pohlížet jako na určité prodloužení života
Jinak mě ta doporučená kníha přijde potenciálně relevantní - dá se koupit elektronicky, tj. bez poštovného, za 240 Kč, a pokud se Ti nebude líbit, máš 30 dní garanci vrácení peněz bez udání důvodu. U bylin je hrozně těžké prostě napsat - jo, tahle, tahle a tahle dělají to a to. Je to podle mě dost komplexní umění, a tak by mi přišlo jako dobrá věc přečíst si knihu od někoho, kdo má spoustu praktických zkušeností. Obzvlášť pokud se tím pak chceš v životě nějak hlouběji řídit, věnovat čas sběru bylin a tak.