Michall89 píše:
zdravím všechny,
Vždycky jsem myslel, že mám problém s candidou, ale nakonec se ukázalo, že to s největší pravděpodobností bude SIBO (Bakteriální přerůstání v tenkém střevě). Candida je oproti SIBO podle některých zdrojů procházka růžovým sadem. Moje potíže (mírné nadýmání, únava, střídání agresivní nálady s občasnými špatnými náladami a hlavně věčný průjem) neodstranilo živočišné uhlí ve velkých dávkách (2x 15g denně, Sanogel, Lehce pomáhal bentonit, který ale spiše zahustil stolici, než aby řešil problém.
Dále jsem užíval velké množství probiotik ( HSO a Biopron od Jardu) zhruba tak 150 miliard denně s endiaronem (9 tablet denně) a Nystatinem (6 tablet denně). Naopak mám podezření na přemnožení probiotik v tenkém střevě a nadměrnou produkci D-laktátu, protože teď mi je ještě hůř než před léčbou. Celou dobu zhruba jeden měsíc jsem držel ketogenní dietu. Prvních 14 jet tu a bylo vše ok, ale jakmile jsem nasadil masivně probiotika, tak se vše zhoršovalo, čím dál víc a došlo to do stalo, kdy jsem parkrát skoro omdlel.
Z antimikotik jsem použival výše zmíněný nystatin, skořici, zázvor, kokosový tuk, lechořeřišnici a další.
Z protizánětlivých doplňků: Piperin+ kurkumin, glycin, kolagen, omega 3 blue ice, sirnou patlaninu.
Nic z toho mi nepomohlo a už s tím zápasím několik let. Začal jsem tudíž překládat ze zahraničí a došel jsem k SIBO. Nystatinem jsem sice zabil candidozu, ale probiotika ve velkých dávkách se mi zřejmě přemnožili do tenkého střeva.
Teď mám dilema jestli to zvládnu pomocí přírodních antibiotik (oregánový olej, lichořeřišnice, zázvor, česnek) nebo mám jít do chemie, která ale v tomto případě prý není devastační a účinkuje pouze ve střeve a ne v celém těle.
1.Ještě mě napadla Šanka, která by měla vyplavit jakoukoliv disbiozu i tu "zdravou", která mi škodí?
2.Jakým způsobem se při SIBo chovat? Vím, že nejlepší je SCD, GAPS nebo paleo, ale jde mi spíš jakým způsobem doplňovat probiotika nebo zdali to v tom případě vlastně není kontraproduktivní? kvašená zelenina?
3.Jak vlastně odstranit SIBO, když je problém v tom, že ta záklopka co je mezi tlustým a tenkým střevem nefunguje?
4. Co jsou nejlepší přírodní antibiotika a zabijí i "hodné bakterie?"
5. Jo a totální prasárna, kterou jsem se totálně zničil je vláknina ve formě psylia, která je velmi často doporučována, takže pozor, protože to někomu může dělat velmi špatně a živí to sice ty dobré bakterie, ale pokud vám ty dobré přerůstají do tenkého střeva, tak to zase tak dobrý není. Tzn. Pokud mi vadí vláknina, jak udržet ty probiotické bakterie při životě? Kvašená zelenina?
Tak může jít i o tento problém i když je otázkou zda jde o původní problém, SIBO dost často souvisí s hormony a pokud budou rozházené není tak snadné se ho zbavit. Obecně z přírodních prostředků docela funguje bentonit a křemelina ovšem musí se to najíždět velice pozvolna zvláště ta křemelina.
1)Šanka skutečně srovná jak dobré tak špatné bakterie, tu si myslím můžete vyzkoušet.
2)Ono to je bohužel jak u koho, ale obecně bych asi rozumné množství kvašených potravin neviděl jako zásadně kontraproduktivní.
3)Většinou správná strava v kombinaci s úpravou střevní mikroflóry. Problém té záklopky je většinou v zánětlivém procesu a pokud se ho povede stopnout problém zpravidla odezní.
4)Poměrně tvrdě likviduje veškeré bakterie koloidní stříbro a asi je rozumné si zjistit stav železa v těle. Pokud je ho moc vždy se problém řeší hůře. Ideální hladina ferritinu by se měla pohybovat 20-40 a samotné železo raději v nižší polovině laboratorního rozpětí.
5)Zde spíše půjde o to jaká vláknina, je ji mnoho druhů a pouze některé fungují tak jak píšete, konkrétně vláknina ze zeleniny funguje zcela jinak.