[quote="Margareta":480xhjvt]Dakujem pan Zajicek za odpoved. Toho casu mame dost nekvalitny - pomaly internet (Skype mi nefunguje). Deti do skolskej jedalne nechodia. Doma varime - beznu cesko-slovensku kuchynu (segedinsky gulas, svieckova omacka, privarky: sosovicovy, fazulovy, cicerovy..., francuzske zemiaky). Sladkosti maju 1xtyzdenne, vysmazane (rezne, hranolky) nerobime vobec. Viem, ze to nie je uplne najzdravsie, ale snazime sa. Mliecne vyrobky - jogurty (sem-tam), zemiaky im moc nechutia (radsej ryza-Parboiled). Vajicka maju radi snad na vsetky sposoby (prazenica, varene, volske oko). Ovocie im odstavujeme (takmer vsetky druhy), zelenina (surova) - najviac ide uhorka, kalerab, mrkva. Chlieb si pecieme celozrnny vo vlastnej pekarnicke. Co sa tyka vitaminov dostavaju B-komplex (Zentiva), Konopny olej (Carun), Probiotika (floraFIT), Mg lactici (Galvex).
Pan Zajicek, neviem najst postup na malé očisty pecene pomocí žloutků, olivového oleje a citrónové šťávy. Prepacte prosim, mohli by Ste mi priblizit postup tejto ocisty. Dakujem pekne.[/quote:480xhjvt]
Ok, dám to sem tedy znovu.
Kůra na vyčištění jater
· 3 limetky, nebo citrony
· 3 vaječné žloutky
· 2 lžíce olivového oleje
Je nutné nechat vajíčka přes noc venku z lednicky, aby nebyla studená. Vše se smíchá ráno dohromady, důkladně protřepe a vypije.
Pak se doporučuje lehnout si na 20 minut a odpočívat na pravém boku. Ideální je při ležení ještě prohřívat