Po fyzické stránce: vyloučit zcela cukr, dráždidla typu káva, alkohol, černý čaj, dráždivější koření, lepek, zrníčka, slupky, mléčné produkty, bublinky, smažené, polotovary, ...
Možno zkusit i zcela nahradit nebo alespoň částečně stravu nutridrinky, než se dají střeva dokupy, ať má tělo dostatek živin.
Byliny na úpravu činnosti střev - naše si teď nevzpomenu, osobně mám skvělou zkušenost s Uňa de gato a Dračí krví.
Nejspíš bude problém i v játrech a žlučníku, tudíž očistu a bylinky na podporu jejich funkce.
Odkyselit tělo.
Probiotika, prebiotika.
Po psychické stránce: to bude dle mého hlavní problém.
Zkusit se ptát sám sebe, co odmítám pustit, co nechci vyloučit, co jsem nestrávil, čemu či komu neodpouštím, čeho se bojím, z čeho jsem připosranej, co mě sere, čeho se bojím, před čím se snažím utéct, ... Návodů je v knihách i na netu dost, ale najít skutečnou příčinu sám v sobě je velmi těžké.
Jako podporu by byly určitě vhodné nějaké bylinky na psychiku: meduňka, kozlík, třezalka (pozor ale na sluníčko), chmel, .... Lepší jsou kombinace. Taky relaxační cvičení, hudba, aromaterapie, pravidelný denní režim, pravidelný pohyb, chodit spát před 22.h. A učit se lásce k sobě samému, sebepřijetí.
A ty cigára by bylo taky vhodné zahodit