Poslední dobou uvažuji o tom, kdo by byl vhodný dárce - rozhodně nestačí, aby prošel nějakými základními testy na běžné choroby. Sama nemám ani žloutenky, ani HIV, ani jiné snadno testovatelné choroby, tak jak zjistit kvalitu stolice od druhého člověka? Rozhodně by neměl mít ekzémy, alergie, v případě žen by neměla žena brát antikoncepci, atd., a co když člověk narazí na někoho, kdo buď lže o svém zdravotním stavu, aby si přivydělal, nebo se upřímně považuje za zdravého, i když ve skutečnosti má mírné chronické potíže (únava, vaginální výtoky, atd.)
Jedna paní to vyřešila bravurně - začala mít veliké potíže po antibioticích, která jí předepsali po porodu. Nepodařilo se jí to vyřešit stravou, ale zbavila se potíží opakovanou transplantací stolice od svého miminka (zatím čistě pouze kojeného).
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... -the-void/Můj zdravotní stav se poslední dobou značně zhoršil po necitlivém zásahu do mikrobiomu střev, takže jsem začala tím vážněji uvažovat o transplantaci mikroflory, a od kojeného miminka (které má zdravé rodiče) mi to přijde ideální. Problém je, že je to v mainstreamovém kontextu natolik šílená prosba, že mě moc nenapadá, kam se s tím obrátit. Tak to píšu aspoň sem. Kdyby někdo měl doma zdravé mimčo a byl ochotný se podělit o trochu jeho odpadních produktů, napište mi soukromou zprávu a zkusíme se domluvit na detailech k oboustranné spokojenosti

Což je fráze, kterou normálně nemám moc ráda, ale v podstatě tím myslím, že mi přijde samozřejmé zaplatit za čas strávený přípravami, přijet v rámci ČR téměř kamkoliv, a tak.