pv33 píše:
Mleti je velmi rychle. Mozna se zahriva neco v motorku, ale noze mlynku a miska v ktere jsou seminka, tedy casti, ktere prijdou se seminkem do styku, se nezahrivaji nebo jen minimalne. A urcite ne na vyssi teplotu nez je teplota tela. Toho bych si vsimnul pri cisteni.
Chalani, nepríde vám prinajmenšom DIVNÉ konzumovať potravinu (ľanový olej), ktorá je tak "reaktívna" ?
... Lisovanie ľanového semena v "laboratórnych podmienkach"... Len aby ste mali nejaké to omega3, navyše v neplnohodnotnej forme.... Tomu sa vraví "zdravý rozum".... Keby ľanové semeno patrilo do úst človeka, nebolo by tak náročné poživateľné.... To už kosti zo zvierat sú sto krát dostupnejšie.... Rozlomíš špikovú kosť, a máš k dispozícii špik.... Keď chceš vývar z kostí, môžeš si ho spraviť.... Tam nehrozí nič také, že vysoká teplota z toho spraví škodlivý odpad, alebo že to na vzduchu rýchlo zoxiduje.... Fakt vás nechápem chalani.... To je primitívna vegánska náhrada omega3 z kvalitného mlieka, masla, rýb, poctivo živených živočíchov.... Keby aspoň bola tak jednoducho dostupná, ako je dostupný (a stabilný) olej kokosový či olivový... Lenže ľan je totálna sr*čka... Vhodný tak na tkaniny........ a je mi fuk, že to pchala Dr. Budwig do svojho tvarohu........... Sama vedela o tom dosť málo, inak by miesto tvarohu používala napr. kefír, na ktorý prakticky bude alergický možno jeden z 1000 ľudí, na rozdiel od tvarohu, ktorý je problémový. Ja som si robieval alternatívu na tú jej srágoru, miesto tvarohu bryndza, miesto ľanových semien olej z treščej pečene. A dal som si do toho aj 2 kúsky paraorechu.
Čakám na vašu kritiku, rozhorčenie, keď sa "vzbúrim" voči nejakej autorite.... Ale tisíce rokov náboženstvom podmienená myseľ sa môže voči takým ako som ja len búriť..... Vaše "výsostné" autority hlásali, že nasýtené tuky spôsobujú srdcové ochorenia, a že odpoveďou na zdravé srdce sú rastlinné oleje typu slnečnicový, repkový, sójový, kukuričný..... Nebola medzi nimi náhodou aj Dr. Budwig ?