Jarda píše:
Myšleno je to tak, že horší stav jater umožní získat tu barvu, jinak se téměř vše nadbytečné dokáže z těla vyloučit a barevný rozdíl kůže je nepatrný. Sice budete mít takovou lehce opálenou barvu i v zimních měsících, ale nijak mimořádné zbarvení se nedostaví, pokud jsou játra plně funkční, to samé platí i pro zbarvení stolice červenou řepou, kdy pak není barva červená, ale skoro černá. Je to poměrně jednoduchá a rychlá diagnostika stavu jater.
Tak potom mám, na počudovanie po dvoch rokoch zdravej stravy v neporiadku pečeň. Pred dvomi týždňami som bola v súkromnej ambulancii prevencie a regenerácie, kde majú aj Skenar. Kvôli tomu Skenaru som tam vlastne šla. Nič som nemusela hovoriť, lekárka či vlastne ten Skenar, trafila presne na môj stále pretrvávajúci zápal MM. A povedala, aby som pila menej mrkvovej šťavy, lebo mám oranžový odtieň. Ja teda nič také nevidím, ani moje okolie a tej mrkvovej šťavy nepijem zase tak veľa, tak 3 dl, aj to nie každý deň. Spravila som aj hlúposť, keď som od urológa užívala ním predpísaný Ciplox 500, ten mi úplne rozhádzal tráviacu aj vylučovaciu sústavu a to čo mal riešiť nevyliečil. Obávam sa, že utrpela aj moja pečeň a asi aj slinivka. Chcela som cez víkend spraviť pečeňovú očistu, ale bálla som sa, aby som to ešte nezhoršila, tak som to neurobila. Teraz neviem čo mám robiť, lebo vnútro mám rozhasené, nič nefunguje ako má, farba stolice bola do včera svetlá asi ako biela kíáva ale pevná a dnes sa to zvrhlo na redšiu kozistenciu. Nie je to ešte hnačka, ale veľa k tomu nechýba. Tak smutne rozmýšľam, z ktorej strany by som sa mala pustiť do reparácie svojej telesnej schránky. Čo skôr a čo potom?