Dobrý den,
mám problém se zahleněním, nicméně jsem nenašel nikde odpověď, tak zkusím zde.
držím poprvé 7-denní půst a mám značný problém se zahleněním. Spouští se mi velké množství hlenů do krku a jelikož je neumím ze sebe vychrchlat ven, tak je polikám spolu se slinami.
Momentálně mi pomalu končí 4. den půstu a dnes bych již měl mít trávící ústrojí uzavřené a měl by zmizet pocit hladu. Bohužel však pocit hladu je prakticky stejný jako v předchozích třech dnech. Žaludek sice již téměř nekručí, ozývá se jen příležitostně, ale cítím ho. Obávám se, že právě díky těmto hlenům se mi trávící ústrojí ani neuzavře a nezačne hlavní detox organizmu
Včera se mi dokonce při nalévání vody do sebe u klystýrů v předkloněné pozici udělalo od žaludku tak špatné (z hlenů), že jsem málem vyvrhl jeho obsah. Občas pociťuji tuto lehkou nevolnost a tvorbu slin před zvracením i v průběhu dne - ale je to jen lehká varianta.
Co byste mi nyní doporučili? Zkoušel jsem vychrchlat hleny z krku ven včera skoro půl hodiny, ale bohužel se mi to nepovedlo - zkrátka to neumím, nikdy jsem to nedělal
Navíc je tam cítím téměř při každém polknutí, tedy bych místo práce musel trávit veškerý čas na záchodě, i kdybych je vychrchlat dokázal.
Mám přesto v půstu pokračovat nebo byste doporučili třeba džala néti - očista nosních dutin nebo cokoliv jiného?
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.
Hezký zbytek dne,
Jirka
Dobře vám radí člen pv33, prostě to nějak vydržet, jde o vylučování bordelu z těla, což je mnohdy velice nepříjemné, ale člověk by to měl chápat jako maximální dobro, protože čím více toho sajrajtu z vás vyjde a je jedno kudy, tím lépe. Ten průplach nosu by vadit nijak neměl, ten klidně dělejte i když asi zásadní výhodu to znamenat patrně nebude.