rychlyradim píše:
Nechtělo se mně zbytečně zakládat nové téma, k tomuto se však blíží nejvíce. Koupil jsem RD k rekonstrukci, provádím na něm práce někdy od rána do večera s lopatou či kladivem v ruce. Cca měsíc na to jsem se ráno probudil a nemohl jsem pořádně stisknout ruce v pěst. Měl jsem zatuhlé první tři prsty od malíčku. Jelikož jsem pravák, tak na pravé více, na levé méně. Logicky jsem si řekl, přetáhl jsem si je prací. Tak jsem si ruce šetřil 14 dní a nic nedělal, lehce to povolilo, ale ne úplně. Když jsem poté vzal lopatu druhý den se to ihned v plné síle vrátilo. Abych přesně popsal problém. Tak na pravé ruce když dám ruku v pěst, lupne mně někde v oblasti malíčku, když chci prsty natáhnout (stále mluvím pouze o prvních třech), tak mimo malíček prsty natáhnu s mírnou bolestí, ale malíček se mně v pulce sekne a musím ho jakoby silou (bez pomoci druhé ruky) narovnat, přitom mně v něm přeskočí a dosti zabolí. Když jsem tomu dal oddech dalších 14 dní, mírně se to zlepšilo, ale zase ne plně. Zdá se mně, že i na levé ruce začíná malíček se zasekávat. Během dne, když ruce rozhýbu, prakticky o ničem nevím, pravá ruka v oblasti těchto třech prstů max. mírně bolí, malíček tzv. nepřeskakuje.
Vím, že kdybych šel za mým doktorem, tak to nebude zkoumat a rovnou nasadí antibiotika...protože dnes se léčí i rýma antibiotiky. Stalo se někomu něco podobného, typy co na tento nešvar. Mazal jsem si ruce kostivalovou mastí a možná to trocha subjektivně pomohlo. Zatuhlosti jsou největší ráno, večer mírně. Děkuji za jakoukoliv radu.
Mnoho rad bylo, to je od zad, chybí ti vitamín B a hořčík, atd. Žádné jiné bolesti či problémy nemám. B12,B6, kys. listovou (ne z lékárny) beru dlouhodobě s minimem přidaných aditiv (proti homocysteinu)
Jak správně píše člen Alopat patrně jde o zánět z námahy a to není dobré pokoušet. Vyzkoušejte vysoce protizánětlivě působící potraviny, nebo doplňky, třeba rybí tuk, kurkumin s piperinem, zázvor, kolagen, glycin a další. Jinak záněty celkem spolehlivě tlumí i hořčík, ale ne orálně, nýbrž ruce potápět třeba večer do koncentrovaného roztoku chloridu hořčíku, nebo si omotat ruce gázou nasátou v tomto roztoku a na to si nasadit igeliťák, aby člověk mohl i něco málo dělat a nebyl jako bezruký.